Αρχική » Σάρωσε τη Μακάμπι η Εφές στο ορεκτικό της σπουδαίας βραδιάς στο Καλλιμάρμαρο!

Σάρωσε τη Μακάμπι η Εφές στο ορεκτικό της σπουδαίας βραδιάς στο Καλλιμάρμαρο!

by admin

Σπουδαία δείγματα και πάλι από την Αναντολού Εφές!

Η τουρκική ομάδα διέλυσε με σκορ 89-66 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Καλλιμάρμαρο και έκανε το 2/2 επί ελληνικού εδάφους μετά την επικράτηση επί της Παρτίζαν στο κλειστό της Γλυφάδας, κάνοντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο.

Σε ένα κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τους οπαδούς βέβαια του Παναθηναϊκού να περιμένουν το βραδινό παιχνίδι της ομάδας τους, το σύνολο του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς έδειξε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και στις δύο πλευρές του παρκέ, φτάνοντας σε μία άνετη νίκη.

Κορυφαίος του αγώνα με 16 πόντους ο Ελάιτζα Μπράιαντ που έκανε τρομερό δεύτερο ημίχρονο, ενώ 14 είχε ο Ντάνιελ Οτούρου, 14 ο Ερτσάν Οσμάνι και 11 ο Ρόλαντς Σμιτς. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε με 14 πόντους ο Τζέιλεν Χορντ και 11 είχαν οι Τζόρνταν Λόιντ και Λίβαϊ Ράντολφ.

Το ματς

Η Μακάμπι μπήκε καλά με πρωταγωνιστή τον Ράντολφ που πέτυχε 5 γρήγορους πόντους για το 4-7, όμως η Εφές με τον Οτούρου ανέτρεψε το σκορ για το 8-7. Οι Ισραηλινοί με τον αθλητικό Χορντ να εντυπωσιάζει προηγήθηκαν 12-13, όμως οι Τούρκοι είχαν Οτούρου και Σμιτς σε πολύ καλή κατάσταση και έφτασαν στο 17-14 υπέρ τους. Γενικώς, η Εφές πατούσε καλύτερα στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 21-20 υπέρ της.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το… μία σου και μία μου συνεχίστηκε, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται διαρκώς στο προβάδισμα αν και δεν είχαν καθόλου επιθετικό ρυθμό. Η Εφές επιχείρησε να ξεφύγει με καλάθι από Μπομπουά και τρίποντο από Γουίλις για το 33-28, ενώ λίγο αργότερα ο Οτούρου έγινε διψήφιος για το 37-30 των τυπικά γηπεδούχων. Παρόλα αυτά, με πρωτοστάτη τον Λόιντ, η Μακάμπι πρόλαβε να μειώσει σε 39-38 πριν το ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Εφές μπήκε και πάλι δυνατά και βρέθηκε στο +6 με Σμιτς και Μπράιαντ (46-40), με τον δεύτερο να σκοράρει παίρνοντας και το φάουλ για το 48-43. Η Μακάμπι πλησίασε και πάλι (48-47), με τον Μπράιαντ να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και να πετυχαίνει το 51-47. Ο ίδιος συνέχισε να είναι «καυτός» και έβαλε τρίποντο για το +8 της Εφές (56-48), ενώ με δύο εύστοχες βολές έφερε την ομάδα του στο +14 (62-48). Ο Στάνλεϊ Τζόνσον πέτυχε τους πρώτους του πόντους για το +15 (64-49), ενώ ο Μπράιαντ έκλεισε το εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο για την Εφές με τρίποντο (71-53).

Στην τέταρτη περίοδο, που ήταν κατά κάποιο τρόπο διαδικαστική αφού η Εφές είχε ξεφύγει πλέον αρκετά, η Μακάμπι δεν μπόρεσε καν να πλησιάσει, με τους Τούρκους να παραμένουν σε πολύ υψηλές διαφορές χωρίς να απειλούνται και να παίρνουν τελικά τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 39-38, 71-53, 89-66

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like