Αρχική » Έτοιμοι για την πρόκριση σε τελικό Eurobasket U16 μετά από 25 χρόνια η Εθνική ομάδα Παίδων!

Έτοιμοι για την πρόκριση σε τελικό Eurobasket U16 μετά από 25 χρόνια η Εθνική ομάδα Παίδων!

by admin

Την πρόκριση στον μεγάλο τελικό ενός Eurobasket U16 για πέμπτη φορά στην ιστορία της και πρώτη από το μακρινό 1999 θα επιδιώξει να πετύχει απόψε (18:30, sport-fm.gr, FIBA TV YouTube) η Εθνική ομάδα Παίδων!

Την περασμένη Τετάρτη (14/08), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί της Τουρκίας με σκορ 75-65, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Με καταπληκτική εμφάνιση και χαρακτήρα νικητή στην τέταρτη περίοδο, αλλά και με τον Αλέξανδρο Τσώνη του Δούκα να πετυχαίνει τους 11 από τους συνολικά 18 πόντους του στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ελλάδα προκρίθηκε για 10η φορά στην ιστορία της στους «4» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων.

Η ομάδα του Γιάννη Καλαμπόκη έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής εξαιρετικό πρόσωπο στο τουρνουά που διεξάγεται στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης, μετρώντας μόνο νίκες σε πέντε παιχνίδια! Στη φάση των ομίλων η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 78-59 του Ισραήλ, με 77-63 της Κροατίας, αλλά και με 65-53 της Ιταλίας, προτού αποκλείσει με χαρακτηριστική άνεση στη φάση των «16» την Πολωνία (68-55). Όπως συμβαίνει και στην Ανδρική ομάδα, έτσι και στις μικρότερες ηλικιακές εθνικές μας, το μεγάλο μας «όπλο» αποτελεί η άμυνα, η οποία και αποτελεί το DNA και την «ραχοκοκαλιά» του ελληνικού μπάσκετ!

Απέναντί της, η Εθνική μας ομάδα Παίδων θα βρει την Ισπανία, η οποία έρχεται και εκείνη με το απόλυτο των νικών μετά από πέντε παιχνίδια στη διοργάνωση, διαθέτοντας μια από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Χαρακτηριστικό είναι πως η «ρόχα» είναι πρώτη και με διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες στο σκοράρισμα με 91,2 πόντους μέσο όρο, ενώ φιγουράρει στην κορυφή της στατιστικής τόσο στην κατηγορία των ριμπάουντ (54,8) και των ασίστ (22,6), ούσα τρίτη στα κλεψίματα με 11,6 ανά ματς.

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής τον νικητή του Γαλλία-Σερβία, το οποίο και θα διεξαχθεί απόψε το βράδυ στις 21:00. Οι ηττημένοι των ημιτελικών θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like