Αρχική » «Μπακασέτας: «Κίνητρο οι όμιλοι του Europa League και ο κόσμος μας»

«Μπακασέτας: «Κίνητρο οι όμιλοι του Europa League και ο κόσμος μας»

by admin

Να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την League Phase του Europa League και ταυτόχρονα να «ψήσει» κι άλλο τον κόσμο της ομάδας για τη φετινή προσπάθεια, είναι το… διττό κίνητρο του Παναθηναϊκού εν όψει της αυριανής πρώτης αναμέτρησης με τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό, όπως δήλωσε ο Τάσος Μπακασέτας στη συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα αναφέρθηκε στη σχέση του με τον προπονητή του «Αίαντα» και τις δυσκολίες που κρύβει το παιχνίδι. Αναλυτικά μίλησε για:

-τη σχέση του με τον προπονητή του Άγιαξ: «Έχω δουλέψει με τον προπονητή του Άγιαξ στην Αλάνιασπορ. Ήταν δεύτερος προπονητής. Έχω την καλύτερη άποψη. Έμαθα πολλά πράγματα που με βοήθησαν στην καριέρα μου. Είναι κι ένας καλός και θετικός άνθρωπος. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα έχουμε επαφή. Από εκεί κι έπειτα επειδή γνωρίζω πώς του αρέσει να αγωνίζεται, θεωρώ ότι είναι ένας προπονητής που επιβάλλει επιθετικό ποδόσφαιρο. Θέλει κατοχή της μπάλας. Θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι. Θέλω να τον κερδίσω, όσο κι αν χαίρομαι που θα τον δω ξανά από κοντά».

-το φαβορί στο ζευγάρι: «Δεν θέλω να μπω σε αυτή την κουβέντα για το ποιος είναι το φαβορί. Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κοιτάς την ομάδα σου. Έχουμε ξεκινήσει με νέο προπονητή και δεν έχουμε χρόνο να δουλέψουμε τη φιλοσοφία του, αλλά έχουμε παρουσιάσει καλό πρόσωπο. Η ομάδα ήξερε τι να περιμένει, πώς να διαχειριστεί τον αντίπαλο, πώς να κυκλοφορήσουμε την μπάλα, πώς να είμαστε πιο παθητικοί… Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Να παρουσιάσουμε στο γήπεδο ό,τι έχουμε δουλέψει και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο για την πρόκριση».

-το κίνητρο για τον Παναθηναϊκό: «Κίνητρο αποτελεί το γεγονός πως παίζουμε για να παίξουμε στους ομίλους του Europa League. Από εκεί κι έπειτα, είδαμε ότι στο πρώτο παιχνίδι πως ο κόσμος δεν ήταν τόσο ζεστός απέναντι στην ομάδα. Από εκεί και πέρα είναι έξτρα κίνητρο για εμάς ο κόσμος. Θέλουμε να τον έχουμε κοντά μας. Όλα τα χρόνια οι ομάδες καταφέρνουν κάτι όταν είναι ενωμένες με τον κόσμο. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε ο κόσμος να δει μέσα από την προσπάθειά μας ότι δίνουμε τα πάντα για την ομάδα και θα κάνουμε τα πάντα για όλη τη χρονιά».

-τα σχόλια για την τωρινή κατάσταση του Άγιαξ: «Ποτέ κανείς δεν είπε ότι ο Άγιαξ δεν είναι καλή ομάδα. Έκανε τη διαφορά για πολλά χρόνια και στην Ευρώπη. Ο προπονητής είναι αυτός που μας κατευθύνει για το πώς θα παίξουμε. Εγώ μπορώ να πω ότι είναι πιο πολύ η πνευματική προετοιμασία για το ματς και η συγκέντρωση. Από το πρώτο λεπτό να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και να δείχνουμε όσο περνάει ο καιρός ότι θα είμαστε καλύτεροι».

-το επίπεδο δυσκολίας της αποστολής: «Είναι τέτοιο το παιχνίδι αυτό που θεωρώ ότι όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γνωρίζουν τι θα παιχνίδι θα παίξουμε και δεν χρειάζονται συστάσεις. Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης γνωρίζει τον Άγιαξ. Ξέρουμε πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα, αλλά είμαστε καλά προετοιμασμένοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like