Αρχική » Διπλασιάζει η «Εθνικάρα»!! – Koubanezos.gr

Διπλασιάζει η «Εθνικάρα»!! – Koubanezos.gr

by admin

Ο Θοδωρής Λοβέρδος προτείνει ένα Combo διπλασιασμού με σημείο και ειδικό παίκτη, από το Ισπανία – Ελλάδα.

Προγνωστικά Μπάσκετ: Ισπανία – Ελλάδα

Καλησπέρα απανταχού μπασκετόφιλοι! Σήμερα ξεκινά η δεύτερη αγωνιστική του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων. Επιλέγω να βάλω στο μικροσκόπιο, την αναμέτρηση της επίσημης αγαπημένης απέναντι στην Ισπανία.

Η Ισπανία αποτελεί τον κακό δαίμονα της εθνικής μας, εδώ και πολλά χρόνια. Οι μπουκ βλέπουν την Ελλάδα σαν φαβορί, δίνοντας τη νίκη της στο 1.55 στo pamestoixima.gr. Τελευταία φόρα που αποτελούσαμε φαβορί σε μεγάλη διοργάνωση απέναντι στους Ισπανούς, ήταν πριν 18 χρόνια. Μιλάω για τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου του 2006, όπου εν τέλει ηττηθήκαμε με σκορ 70-47.

Η δυναμική των δύο αντιπάλων

Η δυναμική της Ισπανίας, είναι πολύ διαφορετική από το πρόσφατο. Έχει έρθει στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς κανέναν σταρ στα prime του και δεν έχει βάθος στον πάγκο. Με τους Γιούλ (37) και Ρούντι (39) να βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους, υστερεί πολύ σε ταχύτητα. Επίσης είναι η πρώτη φορά, που ένας νατουραλιζέ Αμερικάνος έχει τόσο σημαντικό ρόλο.

Από την άλλη, η Εθνική μας ομάδα διανύει μάλλον την πιο υγιή και ελπιδοφόρα περίοδο των τελευταίων ετών. Έρχεται από μία ικανοποιητικότατη εμφάνιση, απέναντι στο δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού, τον Καναδά. Με το σημερινό της αντίπαλο να είναι πολύ περισσότερο στα μέτρα της.

Οι Ισπανοί παίζουν «ευρωπαϊκό μπάσκετ» και είναι ένα επίπεδο κάτω από τους υπόλοιπους διεκδικητές σε αθλητικότητα. Το βασικό μας πρόβλημα απέναντι στον Καναδά, ήταν η συνεχής πίεση στον χειριστή της μπάλας. Κάτι που οι Ισπανοί δεν μπορούν να κάνουν με την ίδια συνέπεια. Σαν αποτέλεσμα οι γκαρντ μας, θα έχουν περισσότερο χώρο και χρόνο για την οργάνωση των επιθέσεων. Έτσι θα δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις για να τελειώσουμε τις φάσεις. Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι μας να ευστοχήσουμε.

Ο Πύργος Παπαγιάννης

Ένα από τα κλειδιά της αναμέτρησης, θα είναι το ματσάρισμα του Γιώργου Παπαγιάννη με τον Σάντι Αλντάμα. Ο Έλληνας σέντερ, δεν έκανε καλή εμφάνιση απέναντι στους Καναδούς, που τον χτύπησαν στην ταχύτητα. Αυτό όμως δεν θα είναι πρόβλημα με τους Ισπανούς. Ο Γιώργος έχει το μέγεθος, τη δύναμη και την εμπειρία, ώστε να επικρατήσει έναντι του νεαρού Ισπανού σέντερ κοντά στη ρακέτα. Και τα δύο πεντάρια είναι σουτάρουν εξαιρετικά «για τρεις» και μπορούν να ανοίγουν το γήπεδο. Όμως ο Παπαγιάννης λόγω ύψους, υπερτερεί στις καλύψεις αυτών των σουτ.

Η αλήθεια είναι πως αν αντιμετωπίζαμε μία ομάδα με ίδιο ακριβώς ταλέντο στο ρόστερ, που όμως δεν λεγόταν «Ισπανία», τότε όλοι θα μιλάγαμε για ένα -τηρουμένων των αναλογιών- εύκολο παιχνίδι. Θεωρώ λοιπόν πως οι διεθνείς μας, θα μπουν με το μαχαίρι στα δόντια και θα πάρουν τη νίκη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Με την παρουσία του Παπαγιάννη να είναι καταλυτικής σημασίας, ο Έλληνας σέντερ θα πάρει περισσότερο χρόνο στο παρκέ.

 

Ολυμπιακοί Αγώνες – 30/07/2024 12:00

Ισπανία – Ελλάδα

2 & Γιώργος Παπαγιάννης 4+ Ριμπάουντ

2,02

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

ΠΗΓΗ

You may also like