Αρχική » Φοβερή έκκληση από τον Σάκη Αρναούτογλου! – Koubanezos.gr

Φοβερή έκκληση από τον Σάκη Αρναούτογλου! – Koubanezos.gr

by admin

Ο Σάκης Αρναούτογλου έστειλε το δικό του μήνυμα σχετικά με την προστασία της χώρας. Μήνυμα που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι αρμόδιοι!

Για τις πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα έκανε δήλωση ο Σάκης Αρναούτογλου, καλώντας τους επενδυτές να κάνουν κινήσεις σε τεχνητή νοημοσύνη και νέες τεχνολογίες για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Με αφορμή τις τελευταίες πυρκαγιές σε Πάρνηθα, Κερατέα και άλλα μέρη της χώρας, ο έμπειρος μετεωρολόγος κάλεσε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, σημειώνοντας πως οι πρόσφατες πυρκαγιές έχουν αναδείξει την επείγουσα ανάγκη για αποτελεσματικότερα μέτρα πρόληψης των φυσικών καταστροφών.

Η χρησιμοποίηση νέων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο στην πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση των πυρκαγιών από τον κόσμο, ενώ παράλληλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για για την ανάλυση μεγάλων δεδομένων και την πρόβλεψη περιοχών υψηλού κινδύνου.

Τέλος, αναφέρθηκε σε παραδείγματα που περιλαμβάνουν κάμερες τεχνητής νοημοσύνης για ανίχνευση καπνού και φλόγας, ενώ λύση θα δώσουν και τα δίκτυα αισθητήρων για παρακολούθηση θερμότητας και ξηρασίας. Με αυτές τις τεχνολογίες θα μειωθούν οι ζημιές που προκύπτουν κάθε χρόνο και θα προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή, όπως και το περιβάλλον.

Τέλος, ο Σάκης Αρναούτογλου έκλεισε το μήνυμά του τονίζοντας πως δεσμεύεται να φέρει άμεσα το θέμα της πρόληψης με τη χρησιμοποίηση νέων τεχνολογιών στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα σε συνεργασία με τους συναδέλφους του στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

ΠΗΓΗ

You may also like