Αρχική » Τίμησε τη μνήμη του Π. Γιαννακόπουλου με μία αξέχαστη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο ο Παναθηναϊκός AKTOR!

Τίμησε τη μνήμη του Π. Γιαννακόπουλου με μία αξέχαστη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο ο Παναθηναϊκός AKTOR!

by admin

Σε μία «μαγική» βραδιά στο Καλλιμάρμαρο, μέσω της οποίας ο Παναθηναϊκός AKTOR και περίπου 35 χιλιάδες οπαδοί του τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου δημιουργώντας μία αλησμόνητη ατμόσφαιρα, το αποτέλεσμα, ακόμη και αν ήταν αρνητικό, καμία σημασία δεν είχε.

Με δεκάδες «υψηλούς προσκεκλημένους» από το παρόν και το παρελθόν των «πρασίνων» να παρακολουθούν, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν αποθεώθηκε και έδωσε τον πρώτο της φετινό εγχώριο αγώνα με κόσμο στο πλευρό της, μία εβδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που σιγά μην έλειπε από αυτή τη γιορτή, έφυγε νικήτρια από το Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς ήταν ανώτερη σε όλο τον αγώνα, είχε το προβάδισμα διαρκώς, και έδειξε μεγαλύτερη θέληση και «όρεξη» έτσι ώστε να πάρει τη νίκη, οδηγώντας τους «πράσινους» στην τρίτη συνεχόμενη φιλική ήττα.

Το ματς

Ο Μπράντον Ντέιβις άνοιξε το σκορ για την Παρτίζαν από μέση απόσταση (0-2), με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει άστοχος στο παιχνίδι και τον Λεσόρ να χρεώνεται γρήγορα με τρία φάουλ. Ο Τ. Τζόουνς σκόραρε από κοντά (0-4), ενώ ο Νάκιτς συνέχισε το σερί των φιλοξενούμενων (0-6), με τους «πράσινους» να μένουν για σχεδόν μισό δεκάλεπτο χωρίς καλάθι. Ο Παπαπέτρου έσπασε το… ρόδι από κοντά, με τον Τ. Τζόουνς να καρφώνει εντυπωσιακά στο καλάθι του Παναθηναϊκού για το 2-8. Ο Γιουρτσεβέν έβαλε δύο βολές (4-8) και ο Μήτογλου άλλη μία (5-8), με τον Γουάσινγκτον να απαντά με τρίποντο (5-11). Οι πράσινοι συνέχισαν να μην βρίσκουν λύσεις και η Παρτίζαν ξέφυγε με +9 μετά από κάρφωμα του Ντέιβις (6-15). Ο Οσμάν ευστόχησε δύο φορές από τη γραμμή (8-15) και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να έχει μόλις ένα καλάθι εντός πεδιάς!

Στη δεύτερη περίοδο, ο Κοπρίβιτσα διαμόρφωσε το double score για την Παρτίζαν (8-16), πριν μειώσει από μέση απόσταση ο Γκραντ (10-16). Ο Τζόουνς έβαλε συνεχόμενα καλάθια για το 12-20 των Σέρβων (ενδιάμεσα είχε μειώσει ο Ναν), οι οποίοι διατηρούνταν με άνεση μπροστά στο σκορ και ξέφυγαν με +9 με τον Λούντμπεργκ (15-24). Ο Ναν μείωσε με λέι απ στον αιφνιδιασμό (17-24), όμως ο Ντέιβις απάντησε με καλάθι και φάουλ για το 17-26. Ο Γκριγκόνις και ο Γκραντ μείωσαν (21-26), όμως οι Σέρβοι απάντησαν άμεσα με τέσσερις σερί πόντους του Ποκουσέφσκι (21-30). Ο Ναν έβαλε το πρώτο τρίποντο των γηπεδούχων (24-30), ακολούθησαν όμως συνεχόμενοι πόντοι του Ντέιβις και ένα καλάθι του Γουάσινγκτον για το +12 της Παρτίζαν (24-36). Ο Γκραντ σκόραρε από κοντά στη λήξη του ημιχρόνου για το 27-36.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μήτογλου και ο Γκραντ σκόραραν για το 31-40, όμως ο Ποκουσέφσκι έκανε τη διαφορά διψήφια με λέι απ στον αιφνιδιασμό (31-42). Ο Γκραντ πέτυχε γκολ φάουλ (34-42) και μείωσε, ενώ ο Χουάντσο έριξε κι άλλο τη διαφορά με τρίποντο (37-42). Ο Γουάσινγκτον έδωσε μία πρώτη απάντηση για την Παρτίζαν με λέι απ (37-44), ενώ Τζόουνς και Ναν αντάλλαξαν καλάθια για το 39-46. Ο Γιουρτσεβέν μείωσε με δύο βολές (41-46), όμως η Παρτίζαν άρχισε και πάλι να ξεφεύγει με πρωταγωνιστές τους Τζόουνς και Λούντμπεργκ, φτάνοντας μέχρι και στο +14 (41-55) με ένα επιμέρους σκορ 9-0. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε 43-57 με τον Μωραΐτη να σκοράρει και τον Ντιλικινά να βάζει μπάζερ μπίτερ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ναν και ο Μήτογλου μείωσαν προσωρινά σε 47-59, όμως ο Λούντμπεργκ έβαλε απίθανο γκολ φάουλ για το 47-62. Η Παρτίζαν συνέχισε να διατηρεί υψηλή διαφορά υπέρ της με σχετική άνεση, με τον Οσμάν να τη ρίχνει με γκολ φάοηλ για το 55-65. Παρόλα αυτά, οι Σέρβοι αντέδρασαν άμεσα και ξέφυγαν ξανά με +14 (55-69). Ο Σαμοντούροβ με δύο βολές και ο Παπαπέτρου με τρίποντο μείωσαν σε 60-69, ενώ ο Έλληνας φόργουορντ έβαλε ακόμα ένα μακρινό σουτ για το 62-69. Παρόλα αυτά, ο χρόνος δεν αρκούσε, με την Παρτίζαν να παίρνει τη νίκη και τον Παναθηναϊκό το μεγάλο χειροκρότημα από τον κόσμο του.

Τα δεκάλεπτα: 8-15, 27-36, 43-57, 64-75

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like