Αρχική » Σόκαρε την Κροατία η μαχητική Νέα Ζηλανδία και έβαλε «φωτιά» στον όμιλο!

Σόκαρε την Κροατία η μαχητική Νέα Ζηλανδία και έβαλε «φωτιά» στον όμιλο!

by admin

Ήττα-σοκ υπέστη η Κροατία από τη Νέα Ζηλανδία!

Εμφανώς επηρεασμένη από την χθεσινή υπερπροσπάθεια και την επιβλητική νίκη επί της Σλοβενίας, η «Χρβάτσκα», όχι μόνο τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην ομάδα της Ωκεανίας, αλλά στο φινάλε δεν είχε το καθαρό μυαλό να τελειώσει την υπόθεση νίκης, γνωρίζοντας την ήττα έκπληξη με σκορ 90-86, σε παιχνίδι με με το οποίο άνοιξε η αυλαία της δεύτερης ημέρας του τουρνουά. Πλέον η Σλοβενία έμπλεξε, αφού για να προκριθεί θα πρέπει να κερδίσει τους Νεοζηλανδούς με 11 πόντους την Πέμπτη. Αν κερδίσει με λιγότερους μένει εκτός. H Νέα Ζηλανδία με νίκη θα είναι πρώτη στο γκρουπ, ενώ με ήττα ως και 9 πόντους θα τερματίσει δεύτερη. Η Κροατία, αντίθετα, είναι ήδη στα ημιτελικά και ελπίζει σε ήττα της Νέας Ζηλανδίας για να τερματίσει πρώτη στο γκρουπ στην ισοβαθμία.

Εκπληκτική εμφάνιση που πήγε ωστόσο στράφι, πραγματοποίησε ο Ίβιτσα Ζούμπατς, με τον σέντερ των Λος Άντζελες Κλίπερς να ολοκληρώνει το ματς με ένα άκρως εντυπωσιακό double-double 29 πόντων και 16 ριμπάουντ, με τον Ντάριο Σάριτς να προσθέτει 19 πόντους, 5 ασίστ και 8 ριμπάουντ και τον Μάριο Χεζόνια 16 πόντους αλλά με 6/20 σουτ, 9 ριμπάουντ και ασίστ.

Για την ομάδα του Πέρο Κάμερον, που θα αντιμετωπίσει αύριο τη Σλοβενία (04/07, 17:30), ξεχώρισαν οι Γουέμπστερ (21.) και Ίλι (14π.., 4ρ.).

Το ματς:

Λίγο η κούραση των Κροατών από το χθεσινό απαιτητικό παιχνίδι με τη Σλοβενία, λίγο το πάθος και η ένταση που έβαλαν στο παιχνίδι τους οι Νεοζηλανδοί, μετέτρεψαν το πρώτο δεκάλεπτο σε ένα επιθετικό κρεσέντο, με τις άμυνες να πηγαίνουν περίπατο! Με την τριάδα των Ζούμπατς, Σάριτς και Χεζόνια να κάνουν ό,τι θέλουν την αντίπαλη άμυνα, η «Χρβάτσκα» είχε το πάνω χέρι στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, με τους τυπικά φιλοξενούμενους ωστόσο να μένουν κοντά στο σκορ χάρη στην ευστοχία τους πίσω από τα 6,75μ. (6/8τρ.). Κάπως έτσι, η Νέα Ζηλανδία κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο πίσω με την ελάχιστη τιμή της διαφοράς (29-28), χάρη στις 2/3 βολές του Γουέμπστερ σε «νεκρό χρόνο».

Με τρίποντο του Ντιλέινι στην πρώτη επίθεση του δεύτερου δεκαλέπτου, η ομάδα του Πέρο Κάμερον πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στο ματς (29-31), ενώ λίγο αργότερα, με έξι διαδοχικούς πόντους του Ιλί, η Νέα Ζηλανδία έφτασε μέχρι και το +6 (35-41) στο 14′! Σάριτς και Ντρέζνιακ μάζεψαν τη διαφορά για τους Κροάτες, ωστόσο, με πέντε προσωπικούς πόντους του Γουέμπστερ, οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 52-46 στο 17′. Κάπου εκεί, το σύνολο του Τζόζιπ Σέσαρ αντέδρασε και με πέντε πόντους από τον Ζούμπατς (19π. στο ημίχρονο) και τον Ντρέζνιακ, έφερε τούμπα το ματς (56-54 στο 19′), πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ του 60-55. Αξιοσημείωτο ήταν πως η τριάδα των Ζούμπατς, Χεζόνια και Σάριτς, πέτυχαν τους 44 από τους συνολικά 60 πόντους της ομάδας τους!

Διαφορετικό ήταν το σκηνικό στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς, ο ξέφρενος ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου ήταν πολύ δύσκολο να συνεχιστεί και στο δεύτερο μέρος. Μια συνθήκη που φάνηκε να βολεύει τη Νέα Ζηλανδία, η οποία αν και δεν ξεκίνησε καλά την περίοδο μένοντας πίσω με 7 πόντους (72-65) στο 25′, κατάφερε σιγά-σιγά να ροκανίσει τη διαφορά, χάρη κυρίως στα εύκολα τελειώματα των Βοντάνοβιτς και Γουέμπστερ, ισοφαρίζοντας σε 72-72, 1:33′ πριν το φινάλε. Με γκολ-φάουλ του Ζούμπατς και τέσσερις πόντους του Χεζόνια, η Κροατία πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ, κλείνοντας την περίοδο στο +5 για το 79-74.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, οι άμυνες ήταν εκείνες που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο, μιας και το παιχνίδι ήταν ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Ενδεικτικό είναι πως μετά τα πρώτα 5 λεπτά του δεκαλέπτου, το σκορ ήταν 5-3 υπέρ της Κροατίας για το +7 και το 84-77. Από πλευράς Νέας Ζηλανδίας, ο Κόρεϊ Γουέμπστερ πήρε πάνω του το παιχνίδι και με πέντε δικούς του δύσκολους πόντους, κατάφερε η ομάδα του να μειώσει στους 2 (86-84) στο 38′! Μάλιστα, λίγο αργότερα, με ένα ακροβατικό τελείωμα του Ίλι έφεραν το ματς στα ίσα (86-86), την ώρα όπου οι Κροάτες αστοχούσαν σε διαδοχικά τρίποντα, δείγμα της νευρικότητας που έβγαζαν μετά και την τροπή που πήρε το παιχνίδι. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης με νέο δύσκολο λέι απ μπροστά στον Ζούμπατς έκανε το 88-86 υπέρ των Νεοζηλανδών στα 37” πριν το φινάλε, με τον Χεζόνια στην επόμενη επίθεση να αστοχεί σε τρίποντο και τον Λε Άφα από την γραμμή να διαμορφώνει το τελικό 90-86!

Τα δεκάλεπτα: 29-28, 60-55, 79-74, 86-90

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.



ΠΗΓΗ

You may also like