Αρχική » Στην ΑΕΚ ο Γιαν Ζεντί

Στην ΑΕΚ ο Γιαν Ζεντί

by admin

Σημαντική ενίσχυση κάτω από τα δοκάρια για την ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ.

Η Ένωση γνωστοποίησε σήμερα (13/7) την απόκτηση του Γιαν Ζεντί. Ο 32χρονος Γάλλος τερματοφύλακας διαθέτει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, καθώς έχει αγωνιστεί στο Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία πανηγύρισε δύο νταμπλ, ενώ ήταν μέλος της ομάδας των «τρικολόρ» που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιαν Ζεντί. Ο γεννηθείς στις 26 Δεκεμβρίου 1981, Γάλλος τερματοφύλακας, θα ενισχύσει τη νέα σεζόν το τμήμα του Χάντμπολ Ανδρών της ΑΕΚ.

Ο Γιαν αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει έρθει στη χώρα μας. Πρόκειται για τον διεθνή Γάλλο τερματοφύλακα, που έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, ενώ συμμετείχε με τη Γαλλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 και στο Παγκόσμιο της επόμενης χρονιάς. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Billere Handball και το 2008 μεταγράφηκε στη Aurillac HB CA. Μετά από δύο χρόνια πήγε στην Istres PH και το 2012 μετέβη στην Cesson Rennes MHB.

Από το 2014 μέχρι το 2020 αγωνιζόταν στην Chambery SMBH, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας το 2019, πριν μεταγραφεί στη Paris Saint-Germain, στην οποία ήταν ο βασικός γκολκίπερ, με συμμετοχές στο Champions League, ενώ το 2021 και το 2022 κατέκτησε με την ομάδα του, δύο διαδοχικά Νταμπλ. Τη σεζόν 2022/23 έπαιξε στην Limoges Handball, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν στην Saran Loiret Handball.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2015 και το 2019 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας του γαλλικού πρωταθλήματος!

Γιαν, καλώς ήρθες στην ΑΕΚ!»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like