Αρχική » Σταυρόπουλος: «Η επένδυση κάποιων ομάδων Ευρωλίγκας έχει ξεφύγει – Στόχος της Αρμάνι τα playoffs»

Σταυρόπουλος: «Η επένδυση κάποιων ομάδων Ευρωλίγκας έχει ξεφύγει – Στόχος της Αρμάνι τα playoffs»

by admin

Από το 2019, όταν και άφησε τον Ολυμπιακό, ο Χρήστος Σταυρόπουλος εργάζεται ως GM για την Αρμάνι Μιλάνο.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της Ευρωλίγκας, «φιλοξενήθηκε» στον αέρα του EOK WebRadio και μίλησε για τους στόχους της ιταλικής ομάδας, τους παίκτες που αποκτήθηκαν, την προετοιμασία, αλλά και γενικότερα την Ευρωλίγκα και τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στη διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ιταλίας: «Είναι ένας τίτλος που αν τον κερδίσεις λένε όλοι “Σιγά, το Σούπερ Καπ πήρε” και αν τον χάσεις αρχίζει η μουρμούρα ότι κάτι δεν πάει καλά. Ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ιστορικές ιταλικές ομάδες, το οποίο κρίθηκε στην παράταση. Δεν είναι ένας τίτλος που κρίνει τίποτα για το μέλλον, αλλά σού δίνει μια δύναμη και μια εμπιστοσύνη ότι έχεις αρχίσει να δουλεύεις σαν ομάδα καλά και σού περνάει κάποια αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον. Το ευχαριστήθηκαν όλα τα παιδιά, το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, έχουν “δεθεί” όλα τα παιδιά. Ήταν μια ωραία βραδιά και πάντα το Σούπερ Καπ είναι ένας τίτλος».

Για την προετοιμασία: «Μετά από αρκετά χρόνια είχαμε την ευκαιρία να μην έχουμε διοργανώσεις, οπότε να μπορέσουμε να κάνουμε μια προετοιμασία ενός μήνα όλοι οι παίκτες, πράγμα που δε θυμάμαι από πότε έχει να συμβεί. Αυτό ήταν πολύ καλό για ‘μας, ιδίως για μια ομάδα με 8 καινούργιους παίκτες. Ήταν πολύ σημαντικό να δουλέψουμε όλοι μαζί, αλλά έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια για δουλειά και βελτίωση».

Για τους φετινούς στόχους: «Στο ιταλικό κομμάτι έχουμε πάρει 3 σερί πρωταθλήματα, πράγμα που δεν είναι καθόλου εύκολο. Πιστεύω ότι το ιταλικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο μετά το ισπανικό. Είναι πάρα πολύ δυνατό, πολύ ανταγωνιστικό, με ομάδες που έχουν μεγάλα μπάτζετ, πολύ καλούς παίκτες, πολύ ανεπτυγμένα τμήματα scouting, τα οποία δουλεύουν πολύ καλά σε αυτό. Το ότι το έχουμε καταφέρει αυτό είναι ένα δείγμα ότι έχουμε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι το ευρωπαϊκό κομμάτι. Μετά από το Final-4 που είχαμε συμμετάσχει στην Κολωνία, θέλουμε να επιστρέψουμε πρώτα απ’ όλα στα play-offs της Ευρωλίγκας. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Εμείς φέτος αλλάξαμε αρκετά την ομάδα. Την αλλάξαμε σαν δομή. Επειδή είναι ξεκάθαρο ότι δεν πας πουθενά αν δεν έχεις μια ομάδα με πάρα πολύ δυνατά φυσικά και αθλητικά προσόντα, θέλαμε να φτιάξουμε κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει. Βέβαια, ο χρόνος θα δείξει. Φέραμε νέα παιδιά, αθλητικά. Ίσως κάποια παιδιά δεν έχουν την εμπειρία λόγω ότι είναι η πρώτη τους χρονιά στην Ευρωλίγκα, αλλά υπάρχουν και άλλα, όπως για παράδειγμα ο Μπολμάρο, που είναι 24 και έχει παίξει σε Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, δηλαδή έχει εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Κοντά πλαισιώνονται από έμπειρους παίκτες όπως ο Μίροτιτς, ο Σιλντς, ο Ρίτσι. Έχουμε κάνει μια καλή χημεία και πιστεύω ότι θα παίξουμε όμορφο μπάσκετ».

Για το αν υπάρχει πίεση του αποτελέσματος στην Αρμάνι Μιλάνο: «Να ξεκαθαρίσω κάτι, πάντα υπάρχει μεγάλη πίεση στο Μιλάνο. Όλοι είμαστε… πιεσμένοι να φέρουμε το αποτέλεσμα. Δεν είμαστε καθόλου χαλαροί. Όταν είσαι μέλος ενός ιστορικού συλλόγου όπως το Μιλάνο, πάντα έχεις μπροστά σου μόνο τίτλους. Δεν υπάρχει 2ος. Μπορεί να υπάρχει μια μικρότερη πίεση από παράγοντες εκτός γηπέδου, που δεν είναι και κακό, γιατί δουλεύεις πιο ήσυχα, πιο ήρεμα, πιο συγκεντρωμένος σε αυτό που πρέπει να κάνεις. Υπάρχει πίεση και για την Ευρωλίγκα, γι’ αυτό θέλουμε φέτος να μπορέσουμε να προκριθούμε στα play-offs και να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε».

Για το αν υπάρχει μπασκετικός πυρήνας φιλάθλων στην ομάδα: «Υπάρχει μπασκετικός κόσμος. Βέβαια, σε μία πόλη με δύο ποδοσφαιρικά μεγαθήρια όπως η Ίντερ και η Μίλαν, το να μπεις “σφήνα” αθλητικά δεν είναι εύκολο. Από’ την άλλη, έχουμε μια βάση πάρα πολύ δυνατή. Τα τελευταία χρόνια ξεκινάμε με 4.5 χιλιάδες διαρκείας και έχουμε αυξήσει και τους φιλάθλους στο γήπεδό μας. Στην Ευρωλίγκα όλα τα εντός έδρας παιχνίδια μας είναι sold-out. Στην Ιταλία, ακόμη και με “μικρές” ομάδες έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε 9-10 χιλιάδες κόσμο. Όπου πάμε στην Ιταλία τα γήπεδα είναι γεμάτα και όχι μόνο απ’ τους φιλάθλους της Αρμάνι».

Για τον πρόεδρο της ομάδας, Τζόρτζο Αρμάνι: «Είναι πάντα κοντά στη ομάδα, δε χάνει παιχνίδι. Έχει έρθει και σε κάποια εκτός έδρας ματς και σε Ευρώπη και σε Ιταλία. Είναι πάντα πολύ διακριτικός και αφήνει τα στελέχη να δουλέψουν με τον καλύτερο τρόπο, τους δείχνει εμπιστοσύνη. Είναι ένας πάρα πολύ δυναμικός άνθρωπος και είναι μεγάλη τιμή και χαρά να έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις για έναν τέτοιο οργανισμό και άνθρωπο».

Για την Ευρωλίγκα: «Σίγουρα η δυναμική της Ευρωλίγκας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Τα έσοδα που έχουμε αυτήν τη στιγμή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική δυναμική του προϊόντος, γι’ αυτό και υπάρχουν συζητήσεις και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές να επενδύσουν σε αυτό το προϊόν. Απ’ την άλλη, σαν διοργάνωση κάθε χρόνο γίνεται και πιο δύσκολη, οι ομάδες επενδύουν πάρα πολύ. Φέτος η “επένδυση” κάποιων ομάδων έχει ξεφύγει. Έχει αλλάξει και η αγορά πάρα πολύ.

Το “βαρέλι” απ’ το οποίο επιλέγουν τους παίκτες οι ομάδες έχει μικρύνει πάρα πολύ γιατί είναι αρκετά τα προβλήματα. Υπάρχει το θέμα του ΝΒΑ, που με όλα τα συμβόλαια, τους παίκτες που απασχολούν και τις δύο ομάδες που θα προστεθούν, οι παίκτες που έρχονται απ’ την Αμερική στην Ευρώπη είναι λιγότεροι. Υπάρχει και το πρωτάθλημα της Ιαπωνίας πέρα απ’ την Κίνα, το οποίο είναι ανερχόμενο. Τέλος, υπάρχει και το πρόβλημα με το κολεγιακό. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα περισσότερο για τη βάση του μπάσκετ στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like