Αρχική » Σπουδαία κίνηση με Μπαράνικ ο ΠΑΟΚ

Σπουδαία κίνηση με Μπαράνικ ο ΠΑΟΚ

by admin

Χαντμπολίστρια του ΠΑΟΚ έγινε η Βαλέρια Μπαράνικ. Ο Ερασιτέχνης «δικέφαλος» ανακοίνωσε την απόκτηση της 31χρονης διεθνούς Ρωσίδας πίβοτ για τον επόμενο χρόνο, ώστε να ενισχυθεί στα άκρα της επίθεσης και να ξαναπάρει στα πρωτεία στην Α1 χάντμπολ γυναικών.

Η Μπαράνικ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αγωνίστηκε στην τουρκική Κονιάαλτι.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα χάντμπολ γυναικών, ΠΑΟΚ mαteco, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Βαλέρια Μπαράνικ, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Γεννημένη στη Ρωσία στις 17/11/1993, η Βαλέρια Μπαράνικ αγωνίζεται ως πίβοτ κι έχει ύψος 181cm. Έκανε τα πρώτα της βήματα στο χάντμπολ από τη ρωσική LADA το 2010, μένοντας εκεί έως το 2013. Σε αυτή την τριετία κατέκτησε όλα τα πρωταθλήματα των ηλικιακών κατηγοριών.

Η σεζόν 2013-14 τη βρήκε με τη φανέλα της Rostov-on-Don, με την οποία απέκτησε τις πρώτες της παραστάσεις από το γυναικείο επίπεδο, αλλά και το επίπεδο του πρωταθλητισμού.

Την επόμενη σεζόν (2014-15) αγωνίστηκε στη Λευκορωσία για λογαριασμό της BNTU-Belas, με την οποία κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα Λευκορωσίας, όσο και το πρωτάθλημα της Βαλτικής Λίγκας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μία τετραετία (2015-19) στην Τουρκία, φορώντας την φανέλα της Muratpasa. Σε αυτή τη διαδρομή κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Τουρκίας, ένα Κύπελλο κι ένα Σούπερ Καπ, προσθέτοντας παράλληλα πολύτιμες εμπειρίες από τις κορυφαίες διασυλλογικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η επόμενη διετία (2019-21) τη βρήκε και πάλι στη Ρωσία, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Kuban. Μία νέα διετία ακολούθησε στην Τουρκία (2021-23), φορώντας αυτή τη φορά την φανέλα της Yalikavak. Εκεί, κατέκτησε το κύπελλο Τουρκίας τη σεζόν 2022-23.

Την περασμένη αγωνιστική σεζόν αγωνίστηκε και πάλι στη Τουρκία, παίζοντας για την Konyaalti, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, οι οποίες οδήγησαν στην κατάληψη της τρίτης θέσης σε ένα άκρως ανταγωνιστικό και ποιοτικό πρωτάθλημα.

Είναι διεθνής με την εθνική Ρωσίας, έχοντας συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις.

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, η Βαλέρια Μπαράνικ δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, acpaok.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενη που μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω για τον ΠΑΟΚ. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει όσο το δυνατόν περισσότερα τρόπαια. Ελπίζω ότι η σεζόν που έρχεται θα είναι εξαιρετική».

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Βαλέρια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like