Αρχική » Πύρινα μέτωπα σε Χίο, Κω και Κρήτη: Εκκενώθηκαν περιοχές – Τραυματίστηκαν 2 πυροσβέστες

Πύρινα μέτωπα σε Χίο, Κω και Κρήτη: Εκκενώθηκαν περιοχές – Τραυματίστηκαν 2 πυροσβέστες

by admin

Σε εξέλιξη είναι τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σήμερα σε Χίο, Κω και Κρήτη με μηνύματα από το 112 να προειδοποιούν τους κατοίκους για τις πυρκαγιές και σε κάποιες περιπτώσεις να τους ζητούν να απομακρυνθούν από τις περιοχές. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης στη Χίο όπου η κατάσταση κρίνεται δύσκολη, τραυματίστηκαν ελαφρά 2 πυροσβέστες. Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον οι φωτιές σε Δίστομο Βοιωτίας, Ζάκυνθο, Ηράκλειο Κρήτης και Άγιο Ελισσαίο του δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας.

7

Αναλυτικότερα, στη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω, η εικόνα είναι βελτιωμένη, με αρκετές όμως ακόμη δύσκολες στην αντιμετώπισή τους, ενεργές εστίες.

Νέο μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στην Κω – Ενισχύσεις και από Ρόδο
Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα νέο μήνυμα εστάλη από το 112. Όσοι βρίσκονταν στην περιοχή Καρδάμαινα κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Αντιμάχεια.

Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 32 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 9 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις στο νησί αναμένεται ενισχυθούν περαιτέρω με 15 πυροσβέστες και 2 οχήματα που θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς από Ρόδο.

Δύσκολη η κατάσταση στη Χίο – Ενισχύονται οι δυνάμεις – Τραυματίστηκαν 2 πυροσβέστες
Στην πυρκαγιά της Χίου επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Χίο, και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού για τον περιορισμό της. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά 2 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, αναζητείται ένας άνδρας που φέρεται να έκαιγε υπολείμματα από ξερά κλαδιά με ισχυρούς ανέμους 10 μποφόρ.

Και δεύτερο μήνυμα από το 112 στην φωτιά στο Κατωφύγι Ηρακλείου Κρήτης
Και δεύτερο μήνυμα εστάλη από το 112 για την πυρκαγιά στην περιοχή Κατωφύγι Ηρακλείου Κρήτης που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση. Κλήθηκαν όσοι βρίσκονταν σε Κατωφύγι και Ξενιάκο Κρήτης να απομακρυνθούν προς Πλατεία Εμπάρου.

Νωρίτερα, το πρώτο μήνυμα καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 13 οχήματα και από αέρος δύο ελικόπτερα.

«Προσοχή» λέει η πυροσβεστική
«Τονίζουμε ότι, η επικινδυνότητα που δημιουργούν οι πυρκαγιές επιβάλλουν την προσοχή όλων», υπογράμμισε στην έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος, Βασίλειος Βαθρακογιάννης

Συνολικά 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Οι 44 από αυτές αντιμετωπίστηκαν άμεσα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν ακόμη 8 πυρκαγιές. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like