Αρχική » Πυρκαγιά στην Πρέβεζα – Μήνυμα του 112 – Παραμένει το πύρινο μέτωπο στον Όλυμπο

Πυρκαγιά στην Πρέβεζα – Μήνυμα του 112 – Παραμένει το πύρινο μέτωπο στον Όλυμπο

by admin

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον νομό Πρέβεζας στη Γέφυρα Καλογήρου, κοντά σε χοιροτροφικές μονάδες. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων, 21 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Με μήνυμά του, το 112 καλεί τους πολίτες της Πρέβεζας να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του onprevezanews.gr η φωτιά έκαψε ένα παλιό εργοστάσιο και έχει πορεία προς τον Ζηρό.

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε και στην περιοχή του Βιομηχανικού Πάρκου στην Καστοριά. Επιχειρούν πέντε οχήματα με 10 πυροσβέστες.

Παράλληλα, φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και στον Όλυμπο, σε δασική έκταση στην Πιερία, στην Κοπανούλα Ολύμπου, σε δύσβατο σημείο.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Το σημείο βρίσκεται σε υψόμετρο 1600 μέτρων, και είναι ιδιαίτερα δύσβατο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ελλοπία Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:00 και έκαιγε ξερά χόρτα μέσα σε ελαιοπερίβολο, ενώ δεν απειλούσε κάποιον οικισμό.

Στο σημείο έσπευσαν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, δέκα οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στον Μανταμάδο Λέσβου σε δασική έκταση. Παρόλο που πνέουν ισχυροί άνεμοι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν και κυρίως τα εναέρια μέσα, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αριοχώρι Μεσσηνίας. Στην περιοχή έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.



ΠΗΓΗ

You may also like