Αρχική » Προγνωστικά μπάσκετ: Over και χάντικαπ πληρώνουν καλά!

Προγνωστικά μπάσκετ: Over και χάντικαπ πληρώνουν καλά!

by admin

Προγνωστικά μπάσκετ αλλά και ανάλυση για το φιλικό της Εθνικής μας ομάδας με τη Σερβία και το φιλικό της Team USA κόντρα στη Γερμανία έχει για σήμερα ο Παναγιώτης Γαλάνης.

Προγνωστικά μπάσκετ: Δυο Over σε φιλικά που… κολάζουν

Καλημέρα σε όλους. Μετά τα τρία διαδοχικά ταμεία στις φιλικές αναμετρήσεις ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, σήμερα (22/07) θα περάσουμε σε ακόμη δυο φιλικά παιχνίδια που τραβούν τα βλέμματα. Ο λόγος για το Σερβία-Ελλάδα και το ΗΠΑ-Γερμανία. Πάμε να δούμε την ανάλυση και τα προγνωστικά μου για τις φιλικές μονομαχίες.

Το πρώτο χρονικά ματς, αυτό των 21:00 στο Βελιγράδι ανάμεσα στην Εθνική Σερβίας και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι το τελευταίο φιλικό τεστ για τη «γαλανόλευκη», η οποία προετοιμάζει τους τομείς που έχει ανάγκη ενόψει των Αγώνων στο Παρίσι. Στο πρόσφατο φιλικό της στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έχοντας τρανταχτές απουσίες όπως αυτές των Καλάθη και Αντετοκούνμπο, κατάφερε να κερδίσει στο τέλος με 67-65 επί του Πουέρτο Ρίκο. Στη δωδεκάδα βρίσκονται οι Μιχάλης Λούντζης και Νίκος Χουγκάζ, οι οποίοι είναι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος παραμένει τραυματίας. Στον αντίποδα, οι Σέρβοι δίνουν back-to-back φιλική αναμέτρηση μετά τη χθεσινή (21/07) εύκολη επικράτησή τους με 119-100 επί της Ιαπωνίας. Οι Νίκολα Γιόβιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που δεν είχαν αγωνιστεί στα προηγούμενα φιλικά για τους «πλάβι», αναμένεται να δώσουν το «παρών» και το σύνολο του Πέσιτς θα δουλέψει τις τελευταίες λεπτομέρειες που χρειάζεται για την πρεμιέρα κόντρα στην Team USA.

Τα φιλικά παιχνίδια αποτελούν μεγάλη ευκαιρία και για τις δυο ομάδες να δουλέψουν πράγματα που έχουν ανάγκη στο παρκέ, ωστόσο το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη πάντα μάχεται για τη νίκη, όπως έδειξε και στο πρόσφατο φιλικό του. Έτσι, καταλήγω στην επιλογή του χάντικαπ στην «Επίσημη Αγαπημένη» και παίρνω το 2 (+9,5) στο 1.45, συνδυάζοντάς το με το δεύτερο μεγάλο φιλικό της ημέρας.

Ο ρυθμός θα φέρει το Over

Ο λόγος για το ΗΠΑ-Γερμανία (22:00). Ένα φιλικό που αναμένεται να προσφέρει πλούσιο θέαμα και ελπίζουμε… αρκετούς πόντους. H Team USA προβλημάτισε πολύ με την εικόνα της στο τελευταίο της φιλικό με το Νότιο Σουδάν, καθώς χρειάστηκε το νικητήριο καλάθι του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο φινάλε και μια άστοχη προσπάθεια του Τζόουνς στη λήξη για να επικρατήσει με 101-100. Απών ήταν για άλλο ένα ματς ο Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος όμως φαίνεται να ξεπερνάει το θέμα τραυματισμού που τον ταλάνιζε. Πάντως η ομάδα του Στιβ Κερ πρέπει να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού της και στις δυο μεριές του γηπέδου, εφόσον θέλει να πάρει… περπατώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι. Από την άλλη πλευρά, οι Γερμανοί συνεχίζουν να βγάζουν… υγεία στα φιλικά τους παιχνίδια και δείχνουν πως είναι ένα από τα φαβορί με τη σταθερότητα που έχουν. Στο πρόσφατο φιλικό προετοιμασίας τους, τα «πάντσερ» επιβλήθηκαν άνετα με 104-83 της Ιαπωνίας, σε ένα παιχνίδι που ο Χέρμπερτ έκανε αρκετά μεγάλο rotation. Σίγουρα η Γερμανία θέλει να ανταγωνιστεί κόντρα στους Αμερικανούς, όμως θεωρώ πως το ματς θα ανοίξει από νωρίς.

Το τελευταίο φιλικό της Team USA μας κάνει να μην θέλουμε να μπλέξουμε με τα χάντικαπ, οπότε σε ένα ματς δυο ομάδων που αρέσκονται στο γρήγορο τέμπο και τις πολλές κατοχές, θα πάμε με την επιλογή του Over 185,5 πόντων στον αγώνα, στην τιμή του 1.56, με τη δυάδα να πληρώνει στο 2.26. 

Φιλικός Αγώνας – 22/07/2024 21:00

Σερβία – Ελλάδα

2 (+9,5)

1,45

Φιλικός Αγώνας – 22/07/2024 22:00

ΗΠΑ – Γερμανία

Over 185,5

1,56

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

ΠΗΓΗ

You may also like