Αρχική » Προγνωστικά: Έναρξη μπασκετικής σεζόν με BBL Pokal

Προγνωστικά: Έναρξη μπασκετικής σεζόν με BBL Pokal

by admin

Ο Παναγιώτης Δογαντζής επιστρέφει μετά τους Ολυμπιακούς, στην αγαπημένη του σπυριάρα με προγνωστικά και μακροχρόνια από την πρώτη φάση του γερμανικού κυπέλου, σε τιμές έως 6.00.

Προγνωστικά στο Κύπελλο Γερμανίας

Καλημέρα σε όλους. Αφήνουμε για τα καλά στην άκρη τα… ρόπαλα και μπαίνουμε σε εποχή με προγνωστικά μπάσκετ. Η πρώτη διοργάνωση που θα ασχοληθούμε, δεν είναι άλλη από το BBL Pokal. Η Γερμανία, για άλλη μία χρονιά, θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι τον Ιούνιο.

Φέτος, οι ομάδες στη Γερμανία αποδυναμώθηκαν αρκετά. Ακόμη και οι δύο, θεωρητικά, μεγάλες ομάδες Άλμπα και Μπάγερν Μονάχου δεν έχουν την αίγλη του παρελθόντος. Στον πρώτο γύρο του κυπέλου αγωνίζονται όλες οι ομάδες πλην της περσινής πρώτης οχτάδας, συμπεριλαμβανομένων όμως, των τεσσάρων πρώτων ομάδων της περσινής Pro A (B Γερμανίας). Πάμε να καταγράψουμε χρονολογικά της επιλογές καθώς, και μία μακροχρόνια επιλογή.

Αδικείται κατάφορα η Άλμπα

Πρώτη επιλογή είναι η κατάκτηση του κυπέλου από την Άλμπα στο εξωφρενικό 6.00!!! Εξηγούμαι. Η Άλμπα κράτησε σχεδόν όλο τον βασικό κορμό της εκτός από τον Στέρλινγκ Μπράουν και τον Γιοχάνες Τίμαν. Στη θέση τους αποκτήθηκαν οι Μακντάουελ και το καλύτερο πεντάρι του περσινου Γιούροκαπ ,με τη φανέλα της Ουλμ, Τρέβιον Γουίλιαμς. Μοναδικό της εμπόδιο είναι η Μπάγερν. Θεωρώ πως θα βρεθούν μεταξύ τους σε νοκ-άουτ είτε σε τελικό είτε σε προγενέστερη φάση. Σε ένα μονό παιχνίδι (και ντέρμπι) όλα συμβαίνουν.

Επιλογές τριημέρου με βομβίτσες

Ξεκινάω χρονολογικά. Πρώτη επιλογή είναι της Παρασκευής ανάμεσα στην Τρίερ και τους ιστορικούς Σκαϊλάινερς που επέστρεψαν στα μεγάλα σαλόνια μετά από 2 χρόνια. Μπορεί να τους χωρίζει διαφορά μίας κατηγορίας αλλά, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Οι Γκλαντιέιτορς έχτισαν ρόστερ για να κέρδισουν την άνοδο στην κατηγορία με άνεση. Απέκτησαν Αμερικάνους με εμπειρία και τον πολύπειρο σέντερ Μάικ Ζίρμπες που έχει παίξει για χρόνια σε επίπεδο Euroleague. Οι Σκαϊλάινερς έκαναν συμπαθητικές μεταγραφές με σημαντικότερη αυτή του αρχισκόρερ Μαλίκ Πάρσονς από τους Μπάκεν Μπέαρς. Στο μυαλό μου το παιχνίδι θα είναι κλειστό με οριακό φαβορί τους Σκαϊλάινερς. Οριακό όμως. Οι εταιρείες άνοιξαν το παιχνίδι με χάντικαπ +10,5 για την Τρίερ. Το θεωρώ τεράστιο και θα το βάλω στα προγνωστικά μου.

Συνεχίζουμε με την επιλογή του Σαββάτου. Στην αναμέτρηση της Γκίσεν με τη Μιτελντόιτσερ θεωρώ αρκετά μικρό το 156,5. Αναφερόμαστε σε δύο ομάδες που ανοίγουν το παιχνίδι και ζητούν το μεγάλο σκορ. Ειδικά για την Μιτελντόιτσερ η οποία διαχρονικά παίζει με πατημένο το γκάζι χωρίς να τη νοιάζει η νίκη. Παρακολουθώντας τις κινήσεις των δύο ομάδων και το πως κινήθηκαν στα φιλικά, συνειδητοποίησα ότι και οι δύο ομάδες παίζουν με πολλά σουτ τριών πόντων και με πολλές επιθέσεις στα 10 δευτερόλεπτα. Με δεδομένο ότι τα όρια της Μιτελντόιτσερ μέσα στη σεζόν θα κυμαίνονται στους 180 πόντους, βρίσκω ελκυστικότατο το Over 156,5.

Τελευταία, είναι η επιλογή της Κυριακής. Επιτέλους η Γκέτινγκεν μετά από μία τραγική σεζόν επιστρέφει με σοβαρές κινήσεις. Μπροστά της θα βρει τη Φοίνιξ Χάγκεν, ομάδα 2ης κατηγορίας. Θα σας πω ενδεικτικά ότι στα φιλικά η Χάγκεν τρώει 20αρες από όποιον μιλάει γερμανικά. Η αλήθεια είναι ότι έχει καλή έδρα. Όχι τόσο καλή, για να κάμψει την αντίσταση της Γκέτινγκεν. Το 2 (-9,5) θα μπει στις επιλογές μας.

Γερμανία – BBL – 13/09/2024 21:00

Γκλαντιέιτορς Τρίερ – Σκαϊλάινερς

1(+10,5)

1,87

Γερμανία – BBL – 13/09/2024 21:00

Γκλαντιέιτορς Τρίερ – Σκαϊλάινερς

1

4,55

Γερμανία – BBL – 14/09/2024 21:00

Γκίσεν – Μιτελντόιτσερ

over 156,5

1,83

Γερμανία – BBL – 15/09/2024 16:00

Φοίνιξ Χάγκεν – Γκέτινγκεν

2(-9,5)

1,83

Γερμανία – BBL

Κατάκτηση BBL Pokal

Άλμπα

6,00

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

ΠΗΓΗ

You may also like