Αρχική » Παναθηναϊκός: Σε διάταξη 4-2-3-1 και πίεση… χωρίς αύριο

Παναθηναϊκός: Σε διάταξη 4-2-3-1 και πίεση… χωρίς αύριο

by admin

πίεση είναι ένα στοιχείο που θέλει πολύ να βάλει ο Ντιέγκο Αλόνσο στον Παναθηναϊκό που «χτίζει» και το έδειξε για μια ακόμη φορά. Η απογευματινή προπόνηση του «τριφυλλιού» στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας ήταν αφιερωμένη στην τακτική με έμφαση στην πίεση και τον Ουρουγουανό προπονητή να δοκιμάζει το 4-2-3-1.

*Αρχικά, για περίπου μισή ώρα οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν στην ενεργοποίηση στο γυμναστήριο και στη συνέχεια βγήκαν στο γήπεδο. Ακολούθησε άσκηση για πίεση και κυκλοφορία σε μικρούς χώρους «τέσσερις εναντίον δυο» (πρώτα με δυο επαφές και στη συνέχεια με μια) με τον Αλόνσο και τους συνεργάτες του να ζητούν ένταση με φωνές και παροτρύνσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της. Υπήρχαν τέσσερις εστίες και όποια ομάδα έκλεβε προσπαθούσε να σημειώσει γκολ.

*Μετά την άσκηση στους μικρούς χώρους η προπόνηση ήταν αφιερωμένη στην τακτική από τον τεχνικό των «πράσινων». Οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» χωρίστηκαν στις παρακάτω ομάδες:

Πορτοκαλί: Ξενόπουλος, Σένκεφελντ, Αράο, Κάτρης, Κυριόπουλος, Ρούμπεν, Βιλένα, Μαντσίνι, Μπρέγκου, Τζούριτσιτς, Νταμπίζας.

Πράσινοι: Λίλο, (Καρακασίδης), Γεντβάι, Τσόκαϊ, Βαγιαννίδης, Φικάι, Ζέκα, Κρυπαράκος, Τρουιγέ, Νίκας, Αϊτόρ, Γερεμέγεφ.

*Ο Αλόνσο δοκίμασε το 4-2-3-1 και έδωσε, όπως αναφέραμε και παραπάνω, έμφαση στο κομμάτι της πίεσης και στο πως οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να πρεσάρουν από τη μια και πως θα κυκλοφορούν σε συνθήκες πίεσης από την άλλη.

*Οι φωνές «press, press», ήταν συνεχομενες από τον Αλόνσο και τους συνεργάτες του που ζητούσαν συνέχεια πίεση ψηλά με σωστό τρόπο με τον Ουρουγουανό να διακόπτει το πρόγραμμα όποτε χρειαζόταν για να δώσει τις σωστές κατευθύνσεις. «Keep the ball» (κρατήστε την μπάλα), έλεγε ο Ουρουγουανός στην ομάδα που πιεζόταν και ζητούσε κίνηση χωρίς… ανάσα! Το δίτερμα έληξε ισόπαλο 1-1 με γκολ των Γερεμέγεφ και Τζούριτσιτς.

Α

ΠΗΓΗ

You may also like