Αρχική » Νίκη επί της Μαλίν και νέο θετικό δείγμα για τον Ολυμπιακό με λάμψη από τα «διαμάντια» του μέλλοντος!

Νίκη επί της Μαλίν και νέο θετικό δείγμα για τον Ολυμπιακό με λάμψη από τα «διαμάντια» του μέλλοντος!

by admin

Έλαμψαν για ακόμα μια φορά τα «διαμάντια» του Ολυμπιακού!

Δίνοντας συνέχεια στην πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε επί του Άγιαξ, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επικράτησε εύκολα με 2-0 της σαφώς πιο έτοιμης Μαλίν – σε λίγες ημέρες κάνει πρεμιέρα στο βελγικό πρωτάθλημα – στο δεύτερο φιλικό των «ερυθρόλευκων» επί ολλανδικού εδάφους, αφήνοντας θετικότατες εντυπώσεις για τη συνέχεια της προετοιμασίας.

Με εξαίρεση τους δραστήριους Ζέλσον Μάρτινς, Ροντινέι και Ορτέγκα, μπροστά για τους Πειραιώτες βγήκαν και οι Μουζακίτης, Παπακανέλλος, Μπακούλας και Μπότης, δείχνοντας πως η «χρυσή» γενιά του Youth League ήρθε για να μείνει στην ανδρική ομάδα!

Ειδικά ο Μουζακίτης, ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, με πολλά κλεψίματα και μάχες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα εκπληκτικό τέρμα από μακρινή απόσταση στο 5ο λεπτό, γκολ που θύμισε εκείνο του Λαμίν Γιαμάλ κόντρα στη Γαλλία στα ημιτελικά του Euro 2024!

Το δεύτερο τέρμα, σημείωσε ο Ζέλσον Μάρτινς στο 28ο λεπτό, μετά από πάσα πάρε-βάλε του «αλτρουιστή», Παπακανέλλου, ο οποίος υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να τελειώσει μόνος του τη φάση.

Γενικότερα, ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού θα πρέπει να νιώθει ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας του, καθώς, για είχε αρκετά καλά διαστήματα στο παιχνίδι της – ελέω και της εποχής – με κύριο χαρακτηριστικό το… ανελέητο πρέσινγκ ψηλά και τη γρήγορη μετάβαση στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Στο… μυαλό του κόουτς:

Σε σχέση με το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Άγιαξ, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προέβη σε οκτώ αλλαγές στο βασικό σχήμα, έχοντας ωστόσο ξανά στην ενδεκάδα του τέσσερις πιτσιρικάδες από την «χρυσή» φουρνιά της ομάδας με την κατάκτηση του Youth League. Συγκεκριμένα, κάτω από την εστία βρέθηκε ο Τζολάκης, με τους Ροντινέι, Ρέτσο, Μπιανκόν και Ορτέγκα να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στις θέσεις των χαφ βρέθηκαν οι Ντόη και Μουζακίτης, με τους Ζέλσον Μαρτίνς και Αποστολόπουλο να παίζουν στις δύο πτέρυγες, με τον Κωστούλα να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, μπροστά από τον Παπακανέλλο.

Ολυμπιακός-Μαλίν

Το ματς:

Όπως και στο χθεσινό παιχνίδι με τον Άγιαξ, έτσι και σήμερα, ο Ολυμπιακός μπήκε με τρομερή διάθεση και όρεξη στον αγωνιστικό χώρο, βγάζοντας ένταση, τρεξίματα και πίεση ψηλά στο παιχνίδι του. Δεν ήταν λίγες οι φορές όπου οι «ερυθρόλευκοι» έκλεψαν την μπάλα σε νευραλγικό σημείο του γηπέδου, βγαίνοντας έτσι συχνά-πυκνά σε καταστάσεις αντεπίθεσης.

Έχοντας το πάνω χέρι στο ματς από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα, οι Πειραιώτες δεν άργησαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε προβάδισμα, όταν στο 5ο λεπτό και μετά από φάση διαρκείας, ο Μουζακίτης με τρομερή αντίθετη κίνηση, άδειασε τον αντίπαλό του, πιάνοντας ένα εκπληκτικό αριστερό φαλτσαριστό σουτ από μακρινή απόσταση, στέλνοντας την μπάλα συστημένη στην απέναντι γωνία του Ντε Βολφ για το 1-0!

Η πρώτη στιγμή για τους Βέλγους στο παιχνίδι ήρθε στο 11ο λεπτό με τον Τζολάκη να μπλοκάρει σταθερά το συρτό σουτ του Λόμπερμπαχ, με τους «ερυθρόλευκους» να εξακολουθούν να ελέγχουν πλήρως τον έλεγχο του ματς. Χάρη στην πίεσή του και με κινητήριους μοχλούς τους εξαιρετικούς Μουζακίτη, Ζέλσον Μάρτινς και Ορτέγκα, ο Ολυμπιακός δημιούργησε μία ακόμα επικίνδυνη στιγμή στο 26’ με το άστοχο σουτ του Ρόντινεϊ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε τους παίκτες του να συνεργάζονται άψογα από τα αριστερά, με τον Ορτέγκα να βγάζει την μπαλιά στον Παπακανέλλο, ο οποίος από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, προτίμησε να «σπάσει» στον Ζέλσον Μάρτις, ο οποίος «ξεκούραστα» από κοντά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0!

Ολυμπιακός-Μαλίν

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έπεσε λίγο ο ρυθμός του αγώνα, ωστόσο, η ελληνική ομάδα δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο του ρυθμού. Έχοντας εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις, και πολύ καλό build up, αρχής γενομένης από την άμυνα, οι Πειραιώτες απείλησαν εκ νέου στο 40’ με την όμορφη ενέργεια του Παπακανέλλου να σταματά πάνω στον κίπερ της Μαλίν.

Ολυμπιακός-Μαλίν

Διαφορετικό ήταν το σκηνικό στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να προχωρά σε τρεις αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς τους Μπότη, Κοστίνια και Άμπι. Μάλιστα, οι Κοστίνια και Ροντινέι έπαιξαν μαζί στη δεξιά πτέρυγα, με τον Βραζιλιάνο σε ρόλο εξτρέμ, ενώ, η είσοδος του Άμπι, έφερε τον Μπιανκόν στον χώρο του άξονα. Κάτι οι αλλαγές, κάτι η κόπωση, αλλά και η αγωνιστική άνοδος της Μαλίν, δεν επέτρεψαν στους Πειραιώτες να πιάσουν τα υψηλά στάνταρ του πρώτου ημιχρόνου.

Ολυμπιακός-Μαλίν

Αυτό βέβαια δεν σήμαινε πως οι Βέλγοι ήλεγξαν τον ρυθμό, αλλά πως το ματς παιζόταν πλέον σε πιο αργό τέμπο, χωρίς καμία ομάδα να είναι ουσιαστικά απειλητική. Με το… καλημέρα της επανάληψης πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» λίγο έλειψαν να κάνουν το 3-0, όταν μετά από μαγικό σκάψιμο του Παπακανέλλου, ο Ζέλσον Μάρτινς έγινε αποδέκτης της μπάλας, με τον Πορτογάλο εξτρέμ να δέχεται τράβηγμα από τον αντίπαλο εντός περιοχής, με τον διαιτητή ωστόσο να μην βλέπει την παράβαση πέναλτι!

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Μαλίν έγινε απειλητική, με το μακρινό σουτ του Φλέκε να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Μπότης. Δύο λεπτά αργότερα, το απευθείας φάουλ του Μπιανκόν από καλό σημείο βρήκε σε σώματα αντιπάλων. Η είσοδος των Μασούρας και Μπακούλα στον αγωνιστικό χώρο στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης, φρέσκαρε αρκετά την μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός-Μαλίν

Ενδεικτικό είναι πως από τα πόδια του 19χρονου μέσου ήρθε η καλή ευκαιρία στο 81′ με την κεφαλιά του Μασούρα με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, ενώ, δευτερόλεπτα αργότερα, μετά το κλέψιμο του πιτσιρικά, ο Ρόντινέι έστειλε την μπάλα με δυνατό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Μασούρα να παίρνει το ριμπάουντ και να σημαδεύει με τη σειρά του το δεξί κάθετο! Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι Πειραιώτες κατέγραψαν δύο ακόμα καλές φάσεις με Μασούρα και Τσικίνιο.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης (46′ Μπότης), Ροντινέι, Ρέτσος (69′ Κουτσίδης), Μπιανκόν, Αποστολόπουλος (69′ Μπιέλ), Ορτέγκα, Μουζακίτης (69′ Μπακούλας, Ντόη (46′ Άμπι), Μάρτινς (69′ Μασούρας), Παπακανέλλος (82′ Τσικίνιο), Κωστούλας (46′ Κοστίνια).

Δείτε εδώ το Live του αγώνα.

ΠΗΓΗ

You may also like