Αρχική » Η FIA προειδοποίησε για τις βρισιές των οδηγών: «Δεν είμαστε μουσική ραπ»

Η FIA προειδοποίησε για τις βρισιές των οδηγών: «Δεν είμαστε μουσική ραπ»

by admin

Μπορεί οι πιλότοι της Formula 1 να οδηγούν τα μονοθέσια με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 300 χιλιόμετρα την ώρα και να πρέπει να αποδέχονται πως πολλές φορές ρισκάρουν μέχρι και τη ζωή τους, ωστόσο δεν πρέπει να βρίζουν!

Τάδε έφη ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, ο πρόεδρος της FIA, ο οποίος θεωρεί πως η κατάσταση με τις βρισιές των οδηγών έχει… ξεφύγει και για αυτό προειδοποιεί.

«Πρέπει να κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα στο σπορ μας, το μότορσπορ, και τη μουσική ραπ. Δεν είμαστε ράπερς, ξέρετε. Πόσες φορές το λεπτό λένε τη λέξη από ‘F’; Δεν είμαστε έτσι», είπε ο Σουλαγέμ, ο οποίος, μάλιστα, ήταν και ο ίδιος πρώην οδηγός ράλι και 14 φορές πρωταθλητής Μέσης Ανατολής.

«Ξέρω, ήμουν κι εγώ οδηγός. Στην ένταση της στιγμής, όταν νιώθεις ότι ένας άλλος οδηγός σε ώθησε έξω…Όταν οδηγούσα στη σκόνη αναστατωνόμουν. Αλλά επίσης, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και με τη συμπεριφορά μας. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι. Και τώρα με την τεχνολογία όλα βγαίνουν ζωντανά στον αέρα και όλα ηχογραφούνται.

Στο τέλος της ημέρας, πρέπει να μελετήσουμε το εξής: περιορίζουμε ό,τι λέγεται δημόσια; Φανταστείτε να κάθεστε με τα παιδιά σας και να βλέπετε τον αγώνα, και ξαφνικά κάποιος να χρησιμοποιεί όλες αυτές τις βρώμικες λέξεις. Τι θα πουν τα παιδιά ή τα εγγόνια σας; Τι θα τα μαθαίνατε, αν αυτό είναι το σπορ σας;», πρόσθεσε ο Μπεν Σουλαγέμ.

Να τονιστεί, βέβαια, πως η τηλεοπτική παραγωγή της Formula 1 καλύπτει ηχητικά τις βρισιές των οδηγών στη ραδιοεπικοινωνία με τους μηχανικούς τους, κατά τη διάρκεια των αγώνων, επομένως δεν μεταφέρονται οι βρισιές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like