Αρχική » Εκτός BCL o ΠΑΟΚ, δεν άντεξε και λύγισε στην Αττάλεια!

Εκτός BCL o ΠΑΟΚ, δεν άντεξε και λύγισε στην Αττάλεια!

by admin

Παρά το γεγονός πως προηγήθηκε και με +12 στη δεύτερη περίοδο, ο ΠΑΟΚ έχασε 69-79 από την Πετκίμσπορ στον τελικό των προκριματικών του BCL που διεξήχθη στην Αττάλεια και έμεινε εκτός των ομίλων της κορυφαίας τη τάξει διοργάνωσης της FIBA Europe, οπότε θα «υποβιβαστεί» στο FIBA Europe Cup για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία.

Ο «δικέφαλος» έφτασε στο +10 στην πρώτη και στο +12 στη δεύτερη περίοδο, διατηρούσε το προβάδισμα στην τρίτη, όμως η κακή του άμυνα στα περιφερειακά σουτ των Τούρκων στην τέταρτη επέτρεψε στους «οικοδεσπότες» να κάνουν διάφορα σερί και να προηγηθούν ακόμα και με +9 και να αντέξουν στην πίεση των παικτών του Μάσιμο Καντσελιέρι.

Κορυφαίοι της ελληνικής ομάδας ήταν οι Ρέινολντς με 16 και Κατσίβελης με 12 πόντους. Για τους νικητές, ξεχώρισαν οι Ουίλιαμς με 19, Ράσελ με 16, Ράιτ με 13, Τάιρι με 12 κι Ολντριτζ με 11 πόντους.

Το ματς
Η Πετκίμσπορ βρήκε τις λύσεις στην έναρξη της αναμέτρησης και προηγήθηκε 5-0 στην κακή άμυνα του «δικεφάλου». Ο ΠΑΟΚ απάντησε με σερί 4-0 με σωστές επιλογές μέσα στη τουρκική ρακέτα. Τα περιφερειακά σουτ των παικτών του υι Μάσιμο Καντσελιέρι τους βοήθησαν να κάνουν σερί 8-0 με πρωταγωνιστές Απσον και Κατσίβελη και να προηγηθούν 14-7 με τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ των «ασπρόμαυρων». Με νέο σερί 4-0, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 18-9 κι ένα νέο 4-0 της ελληνικής ομάδας ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο στο 22-12.

Το τρίποντο του Περσίδη έφερε το 25-14 για τον ΠΑΟΚ στην έναρξη της δεύτερης περιόδου κι ο Ρέινολντς έφερε το +13 για τον «δικέφαλο». Το τρίποντο του Χέντερσον έκανε το 30-17, όμως εκεί οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν είχαν λύσεις ούτε από την περιφέρεια, ούτε από τη ρακέτα. Η άμυνα του Ιταλού τεχνικού δεν ήταν αποτελεσματική κι η Πετκίμσπορ βρήκε τρία συνεχόμενα τρίποντα με πρωταγωνιστή τον Ράιτ κα με σερί 12-0 μείωσε σε 30-29 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς έχασαν τα συνεχόμενα ριμπάουντ. Ο ΠΑΟΚ είχε 7/15 δίποντα, 15 ριμπάουντ και 10 ασίστ κι η Πετκίμσπορ 6/17 τρίποντα κι 25 ριμπάουντ.

Οι Αμερικανοί του ΠΑΟΚ διατηρούσαν το +1 με +3 στην έναρξη της τρίτης περιόδου με πολλές λύσεις μέσα στην αντίπαλη ρακέτα. Το τρίποντο του Ολντριτζ έδωσε ένα +2 στους Τούρκους. Στο 41-43, τα τρία τρίποντα των «ασπρόμαυρων», τα δύο από τον Ρέινολντς έφεραν το 50-43 για τον «δικέφαλο» που βρήκε μια κακή άμυνα ζώνης απέναντι του. Όμως κι η δική του άμυνα ολιγώρησε στην περιφέρεια κι ο Ράσελ πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 7-0 της Πετκίμσπορ που έφερε το 50-50. Το τρίποντο του Μπάρτλεϊ στα 2’’ έφερε το 53-50 για τον ΠΑΟΚ στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Η Πετκίμσπορ έκανε σερί 5-0 στην έναρξη της τέταρτης περιόδου και προηγήθηκε 55-53. Τα τρίποντα των Φαν Μπεκ και Ράσελ έδωδαν το +7 για την τουρκική ομάδα κόντρα σε μα άμυνα που άρχισε να κουράζεται και δεν μπορούσε να βγάλει στα μαρκαρίσματα. Η Πετκίμσπορ διατηρούσε το +4 με +5 μέσα στην ελληνική ρακέτα, διατηρώντας την υπεροχή στα ριμπάουντ και το τρίποντο του Κατσίβελη μείωσε σε 63-66. Ένα σερί 3-0 των Τούρκων έφερε το 63-69 και το τρίποντο του Ράσελ έφερε το 65-72. Ένα προσωπικό 4-0 του Ουίλιαμς έφερε το 67-76 στα 41’’ κι ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στους «οικοδεσπότες», οι οποίοι έφτασαν τελικά στο 69-79 και άφησαν τον ΠΑΟΚ εκτός BCL.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like