Αρχική » Γκιόργκι Γκλούτσκοφ για Βεζένκοφ: «Θα το μετανιώσει αν γυρίσει στην Ευρώπη»

Γκιόργκι Γκλούτσκοφ για Βεζένκοφ: «Θα το μετανιώσει αν γυρίσει στην Ευρώπη»

by admin

Ο Σάσα Βεζένκοφ μονοπωλεί το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα, αφού φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, αν και η αποδέσμευσή του από τους Ράπτορς ακόμη δεν έχει γίνει και είναι πολύπλοκη.

Για τον συμπατριώτη του κλήθηκε να μιλήσει ο Γκιόργκι Γκλούτσκοφ, ο πρώτος παίκτης από τη Βουλγαρία αλλά και γενικότερα από το Ανατολικό Μπλοκ που έπαιξε στο NBA, o οποίος είναι τώρα υπουργός Αθλητισμού της πατρίδας του.

Στο πλαίσιο μιας συνέντευξης Τύπου, λοιπόν, μίλησε για τον σπουδαιότερο μπασκετμπολίστα της χώρας, τον Βεζένκοφ, και ανέφερε πως αν επιστρέψει στην Ευρώπη και δεν ξαναδοκιμάσει την τύχη του στο NBA, θα το μετανιώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 64χρονος πλέον Γκλούτσκοφ έπαιξε στη λίγκα τη σεζόν 1985-86, με τη φανέλα των Φίνιξ Σανς. Μαζί με τον Βεζένκοφ είναι οι μόνοι Βούλγαροι που έχουν αγωνιστεί εκεί, εκτός από τον Σέντρικ Σίμονς που απλώς είχε την υπηκοότητα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Νομίζω είμαι ο μόνος που τον καταλαβαίνει. Ήταν σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά για να παλέψει για τη θέση του έπρεπε να του δοθεί μία πραγματική ευκαιρία. Ο κόουτς έπρεπε να περάσουν 20 παιχνίδια για να τον αφήσει σε ένα για περισσότερα από 20 λεπτά. Είμαι βέβαιος πως αν είχε την ευκαιρία, θα είχε κάνει τα σωστά πράγματα.

Αλλά τελικά πήρε λίγα λεπτά και δεν μπόρεσε να δείξει τα όσα μπορεί να κάνει, και δεν ήταν ευχαριστημένος με την παρουσία του στο NBA. Δεν ξέρω αν η απόφασή του είναι τελική, αλλά του προτείνω κάτι άλλο. Το NBA είναι άλλος πλανήτης. Πιστεύω πως αν επιστρέψει στην Ελλάδα, θα το μετανιώσει όταν περάσουν τα χρόνια επειδή δε θα έχει εκμεταλλευτεί την ευκαιρία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like