Αρχική » Βλάχος στο sport-fm.gr: «Όταν είμαστε καλοί αμυντικά, δεν χάνουμε από κανέναν»

Βλάχος στο sport-fm.gr: «Όταν είμαστε καλοί αμυντικά, δεν χάνουμε από κανέναν»

by admin

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την προετοιμασία της ενόψει της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, με σύσσωμο το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου να δίνει το «παρών» στη Media Day που διοργάνωσε η ΚΟΕ!

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο προπονητής της «γαλανόλευκης» μίλησε στο sport-fm.gr και στον Δημήτρη Παπαδήμα, δίνοντας λεπτομέρειες σχετικά με το πώς κυλά η προετοιμασία ενόψει της μεγάλης πρόκλησης, τόνισε ότι όσο πλησιάζουν οι μέρες για την έναρξη των Αγώνων, ουδείς στην ομάδα σκέφτεται τη (δεδομένη λόγω του βεβαρυμμένου φετινού προγράμματος) κούραση, ενώ πρόσθεσε ότι η εμπειρία και η άμυνα αποτελούν τα δύο μεγαλύτερα «όπλα» αυτής της Εθνικής!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sport-fm.gr ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο:

Για το πώς κυλάει η προετοιμασία ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων: «Η προετοιμασία μας έχει τα προβλήματά της, έχουμε έναν σοβαρό τραυματισμό του Κωνσταντίνου Κάκκαρη, ο οποίος είναι από τα βασικά μας στελέχη, είναι εδώ και δώδεκα μέρες εκτός νερού γιατί έχει σπάσει το τύμπανό του. Όμως, όλα τα υπόλοιπα παιδιά είναι πάρα πολύ καλά. Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη καμπή αυτής της προετοιμασίας, πολλή προπόνηση, πολλά φιλικά, ερχόμαστε από μια σειρά αγώνων στην Ιταλία, φεύγουμε αύριο για τον Βόλο και για μια σειρά φιλικών με τις ΗΠΑ. Τις τελευταίες δέκα μέρες θα βάλουμε τις τελευταίες… πινελιές και θα προετοιμαστούμε για την πρεμιέρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για το τι ρόλο παίζει η κούραση και το αν βγαίνει στην άκρη με φόντο τη διάκριση: «Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε αυτή την κούραση που κουβαλήσανε οι αθλητές από τις πολλές υποχρεώσεις που είχαν με τις ομάδες τους και τις δύο επιπρόσθετες διοργανώσεις που είχαμε φέτος, το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό. Προσαρμόσαμε την προπόνησή μας και την προετοιμασία μας σε ρυθμούς τέτοιους ώστε να μπορούν να έχουν την αποκατάστασή τους, αλλά και να κάνουν έναν νέο κύκλο και να είναι πιο φρέσκοι μετά. Ελπίζουμε αυτό που έχουμε σχεδιάσει να μας βγει και να είμαστε σωστοί στο οργανόγραμμά μας. Όσο όμως πλησιάζουν οι μέρες, κανείς δεν σκέφτεται την κούραση. Ο στόχος είναι τόσο μεγάλος και οι αθλητές είναι τόσο προσηλωμένοι που αγωνιούν για το πότε θα έρθει η μέρα που θα βρεθούμε στο Ολυμπιακό Χωρίο και θα ξεκινήσει η διαδικασία των Ολυμπιακών Αγώνων».

Για το ποια είναι η μεγαλύτερη δύναμη αυτής της ομάδας: «Ο ενθουσιασμός. Η εμπειρία. Υπάρχει κράμα παικτών πολύ έμπειρων αλλά και νέων. Η εμπειρία του τεχνικού επιτελείου, δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η στήριξη της ΚΟΕ, η οποία τα τρία χρόνια από το Τόκιο μέχρι εδώ, ήταν μαζί μας στο 100%. Νομίζω ότι σαν ομάδα, αγωνιστικά, όταν είμαστε αμυντικά καλοί δεν μπορούμε να χάσουμε από κανέναν, γιατί επιθετικά έχουμε την ποιότητα και βρίσκουμε τις λύσεις. Είπα τα πιο σημαντικά, δεν μου λείπει κάτι. Στο αγωνιστικό κομμάτι επικεντρωνόμαστε πάντα στην άμυνά μας, αλλά για να φτάσουμε στο αγωνιστικό, χρειάζεται μια δυνατή διοίκηση που θα μας στηρίζει και θα μας παρέχει όλες τις προϋποθέσεις για καλή προετοιμασία, ενώ εμείς θα είμαστε ικανοί να κατανείμουμε ρόλους και να κάνουμε σωστή δουλεία, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των αθλητών και να φτάσουμε όσο πιο σωστά προπονημένοι και πιο έτοιμοι πνευματικά στους Αγώνες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like