Αρχική » Βελτιώθηκε και θύμισε… κανονική ΑΕΚ

Βελτιώθηκε και θύμισε… κανονική ΑΕΚ

by admin

Δεύτερο, φιλικό, τεστ πετυχημένο για την ΑΕΚ.

Η «Ένωση» επικράτησε 3-0 της Μπέρσχοτ στο Μπουργκ-Χάαμστεντε, αφήνοντας πίσω το τραγικό αποτέλεσμα (6-0) κόντρα στην Άλκμααρ.

Στην πρώτη ώρα του… μαραθώνιου φιλικού (διάρκειας τεσσάρων ημιώρων) -όταν δηλαδή αγωνίστηκαν οι «μεγάλοι»- οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κυρίως θετική εικόνα. Πρέσαραν καλά, πατούσαν περιοχή και έφτιαχναν φάσεις. Είχαν, δε, ως κορυφαίους τους σκόρερ Γαλανόπουλο (9′) και Ζίνι (15′), οι οποίοι πέρα από τα γκολ τους, είχαν στα θετικά τους το ότι ο πρώτος πατούσε πολύ περιοχή και ο δεύτερος ότι είχε ωραίες «μπούκες». Ωστόσο, παράλληλα, δεν έλλειψαν τα θεματάκια πίσω, με την «Ένωση» να δέχεται φάσεις στην πλάτη της άμυνάς της, έχοντας όμως σε καλή μέρα τον Θεοχάρη.

Στο τρίτο και στο τέταρτο ημίωρο έπαιξαν ουσιαστικά οι παίκτες της ΑΕΚ Β’, οι οποίοι είχαν διάθεση, κυκλοφορούσαν, χωρίς όμως να φτιάξουν αρκετές καταστάσεις. Σημαντική εξαίρεση η φάση του 3-0 στο 79′, με τον Γκολφίνο να σκοράρει ύστερα από υπέροχη ομαδική ενέργεια.

Αναγκαστική αλλαγή λόγω ενοχλήσεων για Φερνάντες.

Το επόμενο φιλικό της ΑΕΚ είναι προγραμματισμένο για το προσεχές Σάββατο (6/7, 15:00) απέναντι στην Μπριζ.

Στο μυαλό του κόουτς:

Με σύστημα 4-4-1-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Στα δύο πρώτα ημίωρα στην εστία ήταν ο Θεοχάρης, με τον Ρότα δεξί μπακ και τον Χατζισαφί αριστερό. Δίδυμο στα στόπερ οι Μουκουντί και Μήτογλου (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα). Δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Ελίασον, αριστερά ο Ζίνι, με τον Φερνάντες να πλαιώνει τον Γκαρσία μπροστά. Στο 50′ ο Μαχαίρας πήρε τη θέση του Φερνάντες και στον σχηματισμό.

Να σημειωθεί ότι προφυλάχθηκαν οι Λιούμπισιτς και Γιόνσον που έμειναν εκτός.

Παρέμεινε ίδια η διάταξη και με την έναρξη του τρίτου ημιώρου. Κάτω από τα δοκάρια ο Αγγελόπουλος, δεξιά στην άμυνα ο Ραντόνια, αριστερά ο Πήλιος και στο κέντρο αυτής οι Κοσίδης και Χρυσόπουλος. Δίδυμο στα χαφ οι Φοφανά και Ρουκουνάκης, δεξιά ο Κάτσικας, αριστερά ο Γκολφίνος, με τον Μαχαίρα να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Θεοδωρίδη.

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ρυθμό και δύο στιγμές γρήγορα-γρήγορα για κάθε ομάδα. Μόλις στο 1′, ύστερα από ωραίο συνδυασμό από δεξιά, ο Ζίνι δεν πρόλαβε να κάνει καλά την προβολή ερχόμενος σαν τρέιλερ, ενώ στο 3′ μετά από από κάθετη που πέρασε, ο Κεϊτά βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, δεχόμενος όμως το «στοπ» από τον Θεοχάρη.

Γενικά, η ΑΕΚ έβγαζε καλά αγωνιστικά στοιχεία, με τους παίκτες της να πιέζουν ψηλά, να κυκλοφορούν καλά και να πατούν περιοχή. Βέβαια, σε σχέση με το φιλικό με την Άλκμααρ παρέμειναν κάποια θέματα πίσω, με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του «δικεφάλου».

Αφού, λοιπόν, προειδοποίησαν στο 6′ με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μάνταλου, οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 9′. Ο Χατζισαφί γέμισε με το δεξί, ο Γαλανόπουλος κατέβασε και εκτέλεσε εύστοχα με το αριστερό από τη γωνία της μικρής περιοχής. Μάλιστα, ο Έλληνας χαφ πανηγύρισε χαρακτηριστικά δείχνοντας προς τον ουρανό.

Ο Θεοχάρης έβαλε νέο μεγάλο «στοπ» στο 11′ σε τετ-α-τετ και πάλι με τον Κεϊτά, για να έρθει το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στο 15′: Συνδυασμός του Ρότα με τον Γαλανόπουλο, ο οποίος πάτησε σε ακόμα μία περίπτωση περιοχή, το σουτ του πρώτου κόντραρε, με την μπάλα να φτάνει στον Ζίνι που σκόραρε προ κενής εστίας.

Οι φάσεις συνεχίστηκαν, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι, στο 21′ ο «δικέφαλος» με τον Γαλανόπουλο και στο 25′ οι Βέλγοι με τον Μισέ.

Η ΑΕΚ δημιούργησε ακόμα κάποιες προϋποθέσεις, όμως το πρώτο 30λεπτο ολοκληρώθηκε -με μικρή καθυστέρηση, λόγω ασυνεννοησίας του διαιτητή με τον διοργανωτή του φιλικού- χωρίς αλλαγή στο σκορ (2-0).

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε ο «δικέφαλος» το δεύτερο 30λεπτο. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει ένταση στο παιχνίδι της, όμως ο ρυθμός σιγά-σιγά έπεφτε (λογικό βάσει και του χρονικού σταδίου της προετοιμασίας).

Οι «κιτρινόμαυροι», βέβαια, δημιούργησαν τις στιγμές τους, κυρίως με τον Ζίνι, όπως στο 38′ και στο 43′, με τον Ανγκολέζο άσο να κάνει ωραίες «μπούκες». Στην πρώτη περίπτωση βρήκε τον Λιβάι, ενώ στη δεύτερη ο Ματίγιας μπλόκαρε στο πλασέ του. Η ΑΕΚ θα μπορούσε κάλλιστα να έχει βρει σ’ αυτό το διάστημα και τρίτο τέρμα, εάν ήταν λίγο πιο προσεκτική στα τελειώματά της.

Για ένα δεύτερο 30λεπτο που είχε και απρόοπτο για την «Ένωση», αφού ο Φερνάντες στο 50′ αποχώρησε με ενοχλήσεις παραχωρώντας τη θέση του στον Μαχαίρα.

Το τρίτο ημίωρο ξεκίνησε με πολλές αλλαγές και για τις δύο ομάδες. Στην ΑΕΚ άλλαξαν τα 10/11, με τον Μαχαίρα να παραμένει εντός αγωνιστικού χώρου.

Λίγα πράγματα σ’ αυτό το τρίτο μέρος. Οι νεαροί παίκτες του «δικεφάλου» προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν, χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν πολλές καταστάσεις. Στο 77′ ο Κάτσικας έκανε ωραίο «μπάσιμο» από δεξιά, χωρίς να βρει ωστόσο στόχο η σέντρα του.

Για να φτάσουμε στο 79′, όταν η «Ένωση» βρήκε δίχτυα για τρίτη φορά και μάλιστα με μια υπέροχη εκδήλωση επίθεσης, από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη με τέσσερις μπαλιές: Ο Ρουκουνάκης πέταξε ωραία μπροστά, ο Μαχαίρας πέρασε στον Θεοδωρίδη, εκείνος στον Γκολφίνο, ο οποίος τσίμπησε ωραία προ του αντίπαλου πορτιέρε, για να πλασάρει εν συνεχεία προ κενής εστίας.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το τέτατρο ημίωρο, με τον Κανελλόπουλο να αντικαθιστά τον Γκολφίνο στο 98′. Ενδιάμεσα, στο 94′, ο Χρυσόπουλος απείλησε με σουτ την αντίπαλη εστία, ενώ στο 103′ ο Αγγελόπουλος επενέβη σε στατική φάση της Μπέρσχοτ.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο 1ο και στο 2ο ημίωρο: Θεοχάρης – Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί – Ελίασον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Ζίνι – Φερνάντες (50′ Μαχαίρας), Γκαρσία.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο 3ο και στο 4ο ημίωρο: Αγγελόπουλος – Ραντόνια, Κοσίδης, Χρυσόπουλος, Πήλιος – Κάτσικας, Φοφανά, Ρουκουνάκης, Γκολφίνος (98′ Κανελλόπουλος) – Θεοδωρίδης, Μαχαίρας.

ΠΗΓΗ

You may also like