Αρχική » Βάζει τις βάσεις, αλλά θέλει βελτίωση δημιουργικά ο Παναθηναϊκός

Βάζει τις βάσεις, αλλά θέλει βελτίωση δημιουργικά ο Παναθηναϊκός

by admin

Ισόπαλο έληξε το δεύτερο φιλικό του Παναθηναϊκού, μένοντας στο 0-0 με την Πάφο. Οι «πράσινοι» αρχίζουν να περνούν σιγά-σιγά στοιχεία από το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο Ντιέγκο Αλόνσο, βγάζοντας ανά διαστήματα στο 90λεπτο την πίεση ψηλά που ζητά ο Ουρουγουανός και την προσπάθεια δημιουργίας με κάθετο παιχνίδι. Ωστόσο, ασφαλώς και χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσει σταθερότητα και να βελτιωθεί στο δημιουργικό κομμάτι, όπου έβγαλε λίγες φάσεις.

Δεν είχε προβλήματα ανασταλτικά το «τριφύλλι», ενώ σίγουρα θα ανέβει ποιοτικά όταν προστεθούν στις προπονήσεις οι διεθνείς, ο Ιωαννίδης και οι μεταγραφές. Φανερή και η απουσία του Μπακασέτα που έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων, ενώ για τον ίδιο λόγο αποχώρησε και ο Γεντβάι.

Στο μυαλό του κόουτς


Ο Αλόνσο κατέβασε με 4-3-3 την ομάδα του, έχοντας να διαχειριστεί και την απουσία της τελευταίας στιγμής με τον Μπακασέτα που ένιωσε ενοχλήσεις. Ενδεκάδα… βασικών, λοιπόν, από τον Ουρουγουανό, με τον Λοντίγκιν στην εστία και τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Κώτσιρα στην άμυνα. Αράο, Βιλένα και Τζούριτσιτς η τριάδα του άξονα, με τους Μαντσίνι, Λημνιό στα άκρα και τον Γερεμέγεφ στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς


Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο προσπαθούσε όποτε είχε την κατοχή της μπάλας ή έκλεβε μπάλες να βγαίνει στην επίθεση άμεσα και με γρήγορες συνεργασίες. Σε ένα πρώτο μέρος που δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο από άποψη φάσεων, με το «τριφύλλι» να προσπαθεί να είναι ωστόσο πιο δημιουργικό, με πίεση ψηλά, κάτι που δουλεύει ο Ντιέγκο Αλόνσο στις προπονήσεις.

Στο 33’ οι πράσινοι είχαν μια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, με τον Μαντσίνι να σπάει στον Γερεμέγεφ, αλλά εκείνος δεν έκανε καλό σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ. Ο Τάνκοβιτς ήταν εκείνος από μεριάς Πάφου που προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με τον Σουηδό χαφ να έχει ένα τετ-α-τετ που του έβγαλε ο Λοντίγκιν. Κάπως έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0, με το «τριφύλλι» να έχει καλή κυκλοφορία, αλλά να μην φτιάχνει πολλές τελικές. Βέβαια, δεν δέχτηκε κιόλας…

Ο Ντιέγκο Αλόνσο όπως ήταν λογικό στο δεύτερο μέρος έκανε αρκετές αλλαγές για να δοκιμάσει τους παίκτες και να πάρουν όλοι χρόνο συμμετοχής, με τον ρυθμό όπως είναι λογικό να πέσει. Η Πάφος απειλούσε με στημένες φάσεις κυρίως, ωστόσο χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αφού το «τριφύλλι» ήταν καλά οργανωμένο αμυντικά.

Παναθηναϊκός-Πάφος 0-0: Βάζει τις βάσεις, αλλά θέλει βελτίωση δημιουργικά

Αναμφίβολα, η διάθεση υπήρχε, η ιδέα του Παναθηναϊκού ήταν η ίδια με «βασικούς» και «αναπληρωματικούς», αλλά ασφαλώς και απαιτείται ο χρόνος για τη βελτίωση. Ο έλεγχος του ματς ανήκε στο «τριφύλλι», η καλύτερη στιγμή ήρθε με τον Τσόκαϊ και τελικά το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του δεύτερου φιλικού απέναντι στην Κυπελλούχο Κύπρου.

Έτσι παρακολουθήσατε τη φιλική αναμέτρηση LIVE από το sportfm.gr

Α

ΠΗΓΗ

You may also like