Αρχική » Ανέλαβε επίσημα την εθνική Γαλλίας ο Φρεντερίκ Φοτού

Ανέλαβε επίσημα την εθνική Γαλλίας ο Φρεντερίκ Φοτού

by admin

Στον αντικαταστάτη του Βενσάν Κολέ στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, κατέληξε με κάθε επισημότητα η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας. Ο λόγος για τον Φρεντερίκ Φοτού, ο οποίος ανακοινώθηκε και πιάνει δουλειά στους «τρικολόρ»!

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του επισημαίνεται πως ο Γάλλος τεχνικός θα επιλέξει ένα νέο επιτελείο, ενώ «ορίζοντας» της συνεργασίας των δύο πλευρών είναι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες, αυτοί του 2028.

Ο Φοτού είναι 51 ετών και παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής. Υπήρξε αρχηγός των «τρικολόρ» (47 συμμετοχές – χάλκινο μετάλλιο στο EuroBasket 2005) και έπαιξε σε όλη του την καριέρα στην Πο-Ορτέζ.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Ελάν-Πο το 2012 μένοντας εκεί μέχρι το 2015. Στη συνέχεια, εργάστηκε για πέντε χρόνια στη Μετροπολιτάν 92 (2015-2020), ενώ τις επόμενες δύο σεζόν (2020-22) ήταν μέλος του επιτελείου της Βιλερμπάν.

Από το 2020 μέχρι σήμερα, ο Γάλλος κόουτς είναι στην Μπουργκ, την οποία μάλιστα την περασμένη αγωνιστική περίοδο οδήγησε μέχρι τον τελικό του Eurocup, όπου η ομάδα του ηττήθηκε από την Παρί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.



ΠΗΓΗ

You may also like