Αρχική » ΑΕΚ: Το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών και η συνάντηση με Γκαρσία-Άμραμπατ

ΑΕΚ: Το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών και η συνάντηση με Γκαρσία-Άμραμπατ

by admin

Η σχετική ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει:

«Το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών ΑΕΚ για τη σεζόν 2024-25 πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου 2024. Οι 22 συνεργαζόμενοι σύλλογοι εκπροσωπήθηκαν μαζικά σε αυτό το διήμερο, στην πρώτη από τις τρεις ανά σεζόν συναντήσεις τους.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας πραγματοποιήθηκαν στην OPAP ARENA και συγκεκριμένα στο χώρο όπου φιλοξενούνται οι συνεντεύξεις τύπου. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εισήγηση που έκανε η Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ ΑΕΚ κα Αγγελική Αρκάδη με θέμα την OPAP ARENA και πώς αυτή εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συλλόγου με την πολυεπίπεδη χρήση και αξιοποίησή του.

Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης της Α’ ομάδας και Αθλητικός Διευθυντής Δικτύου κ. Ηλίας Κυριακίδης και την οργανωτική μέριμνα του σεμιναρίου ο κ. Λεωνίδας Χατζημιχάλης.

Βασικό χαρακτηριστικό και αυτού του σεμιναρίου ήταν ο συνδυασμός θεωρίας και πράξης σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο, η συμμετοχή διαφορετικών ιδιοτήτων στις εισηγήσεις, και η όλο και ποιοτικότερη παροχή τεχνογνωσίας στους συνεργάτες.

Βεβαίως, κύριο χαρακτηριστικό του σεμιναρίου ήταν και πάλι η διαδραστικότητα. Οι συνεργάτες ήταν πολύ ομιλητικοί και συμμετοχικοί καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου και κυρίως κατά τις ελεύθερες συζητήσεις. Ο ενθουσιασμός τους ήταν έκδηλος και τα λόγια τους για να συνεχίσει η συνεργασία με την ίδια ποιότητα και τον ίδιο ανθρωποκεντρικό τρόπο ήταν ιδιαιτέρως τιμητικά για τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο κ. Κυριακίδης άνοιξε το πρόγραμμα του Σαββάτου με τη εισήγησή του που ως θέμα είχε τον Ετήσιο Προγραμματισμό και τους Πυλώνες Αγωνιστικής Περιόδου 2024-2025 αναλύοντας τους ετήσιους άξονες, στους οποίους πρέπει να επενδύσει κάθε συνεργαζόμενη Ακαδημία, πάντοτε όμως με σεβασμό στη διαφορετικότητα των αναγκών κάθε ακαδημίας και ακολούθησε η εισήγηση της κας Αρκάδη. Στη συνέχεια ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Δικτύου κ. Στέλιος Ορφανίδης παρουσίασε τη δική του εισήγηση με θέμα “Μακροχρόνιος Οδηγός / E-book”.

Η καινοτομία του E-book ως μακροχρόνιου οδηγού για την καθημερινή εύρυθμη λειτουργία εμπεριέχει περισσότερα από 15 κεφάλαια (ασκησιολόγια, δομή προπονήσεων κ.α, τα οποία θα πληθαίνουν και θα συμπληρώνονται. Πιο σημαντική, όμως, είναι η άμεση επαφή. Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος επισκέψεων στις συνεργαζόμενες ακαδημίες της Αττικής και αναμένεται η έναρξη των επισκέψεων στις εκτός Αττικής.

Η Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου αναλώθηκε κυρίως σε τεχνικά θέματα και συγκεκριμένα στις παραμέτρους που αφορούν τη φυσική κατάσταση των νεαρών αθλητών. Έγιναν δύο σχετικές εισηγήσεις από τους γυμναστές της Ακαδημίας Γιώργο Παπαλεοντίου (έως Κ8 και έως Κ12) και Ιάσονα Ψαρρά (έως Κ16). Για μεγαλύτερη αλληλεπίδραση χρησιμοποιήθηκαν παιδιά του Δικτύου (συγκεκριμένα του Ερμή Άνω Λιοσίων, συμβολικά διότι γιορτάζει δέκα χρόνια συνεργασίας με την ΑΕΚ). Στόχος ήταν να δοθεί και μια ρεαλιστικότερη εικόνα για τον τρόπο προσέγγισης των προπονητών προς τα παιδιά.

Βεβαίως, η κορυφαία στιγμή ήταν η συνάντηση-έκπληξη των συνέδρων και των μικρών αθλητών με τους Λιβάι Γκαρσία και Νόρντιν Άμραμπατ, οι οποίοι βρίσκονταν το πρωί της Κυριακής στο προπονητικό κέντρο. Ο Λιβάι είπε στους εκπροσώπους των συνεργαζομένων ακαδημιών:

“Είστε σε καλά χέρια στο Δίκτυο μας και γνωρίζω ότι λαμβάνετε σωστές πληροφορίες και καλή φροντίδα. Το σημαντικότερο όλων είναι τα παιδιά να είναι ευτυχισμένα μετά την προπόνηση”. Ο Νόρντιν τόνισε πόσο σημαντικό είναι “τα μικρά παιδιά να παίζουν και να το απολαμβάνουν”».

Α

ΠΗΓΗ

You may also like