Αρχική » Στο στόχαστρο ο Αλμέιδα! – Koubanezos.gr

Στο στόχαστρο ο Αλμέιδα! – Koubanezos.gr

by admin

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για ένα έργο που επαναλαμβάνεται στην ΑΕΚ σε διαφορετικά επεισόδια…

Το θέμα με τους μυϊκούς τραυματισμούς στην ΑΕΚ, αναδείχτηκε ως μείζον και από εμάς και από άλλους συναδέλφους που υπηρετούν το ρεπορτάζ της ομάδας και που ενδιαφέρονται πραγματικά για αυτήν. Ούτως ή άλλως, πρώτος ασχολήθηκε σοβαρά από το βράδυ κιόλας της περασμένης Κυριακής, αμέσως μετά το ματς με την Καλλιθέα, ο Μάριος Ηλιόπουλος, που έκανε και τον κύκλο επαφών που χρειαζόταν για να πληροφορηθεί με ακρίβεια, τι ακριβώς έφταιξε και προέκυψαν μαζεμένα κάποια ζητήματα. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για πέντε περιπτώσεις, δηλαδή του Λιβάι, του Γκατσίνοβιτς, του Μουκουντί, του Οντουμπάτζο και του Άμραμπατ, με τον τελευταίο μάλιστα να είναι ήδη στη διάθεση του Ματίας. Ο Λαμέλα που πλέον είναι κι αυτός έτοιμος, είχε τραυματισμό από χτύπημα στο γόνατο και ο Ρότα είχε ίωση. Το επισημαίνω αυτό, γιατί δεξιά κι αριστερά, ακούγαμε και διαβάζαμε για επτά μυϊκούς τραυματισμούς, κάτι που δεν ίσχυε.

Το ζήτημα βέβαια για κάθε θέμα που απασχολεί έναν οργανισμό, είναι το πώς παρουσιάζεται. Γιατί προφανώς είναι πολύ διαφορετικό όταν παρουσιάζεται στην πραγματική του διάσταση ως μια αιτία προβληματισμού για τους ανθρώπους της ομάδας και με γνώμονα το ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για να βελτιωθεί η κατάσταση, από το να παρουσιάζεται με ύπουλο και χυδαίο τρόπο και με ξεκάθαρη στόχευση τον προπονητή της ΑΕΚ. Μια ματιά στα «ρεπορτάζ» και στο σχολιασμό των «ερυθρόλευκων» Μέσων, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς, τον πραγματικό τους στόχο.

Αλλά αυτό είναι και κάτι απολύτως αναμενόμενο από τους μετρ της προπαγάνδας. Εδώ σε κάθε αγωνιστική, χωρίς να ασχοληθούν με αγώνα και αντίπαλο, έχουν έτοιμο «ποίημα» πριν καν γίνει το όποιο ματς, για ένα, δύο και τρία πέναλτι εις βάρος της ΑΕΚ. Όσες φορές μπαίνει αντίπαλος στην περιοχή της «Ένωσης», αυτοί βλέπουν πέναλτι, κάνουν πλύση εγκεφάλου Κυριακή και Δευτέρα και την Τρίτη που αναλύει τις φάσεις ο Λανουά, τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Και μετά κράζουν τον Λανουά, μπας και υποκύψει κι αυτός στις πιέσεις και πει κάποια στιγμή αυτό που θέλουν.

Στο στόχαστρο τους ο Ματίας

Εκεί που έχει όμως το πολύ γέλιο, είναι με τους δήθεν αντικειμενικούς και το ξαφνικό ενδιαφέρον τους για την ΑΕΚ, όταν προκύπτει το οποιοδήποτε θέμα. Και η σύγκριση με την αντίστοιχη προσέγγιση που κάνουν σε παρόμοια θέματα, όταν αυτά αφορούν στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ. Στο στόχαστρό τους, φυσικά, έχει μπει ο Αλμέιδα. Και δεν είναι η πρώτη φορά τώρα με τους τραυματισμούς που προέκυψαν.

Πριν από αυτό ήταν το «ενδιαφέρον» τους για την δήθεν προβληματική άμυνα της ΑΕΚ. Που όντως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του καλοκαιριού, είχαν γίνει παιδικά λάθη και τα είχαμε επισημάνει. Που δεν έφταιγε μόνο η άμυνα βέβαια για τον αποκλεισμό από την Νόα, για να ξέρουμε τι λέμε. Ίσα ίσα που η ΑΕΚ τότε, πλήρωσε κυρίως την έλλειψη ενός ακόμα φορ.

Αλλά όταν είδαν ότι η ΑΕΚ έκανε τις μεταγραφές με Πιερό και Μαρσιάλ, οπότε δεν είχαν πλέον και τι να πουν για την επίθεση, συνέχισαν με την «ανησυχία» τους για την ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ. Εν τω μεταξύ, μετά από πέντε αγωνιστικές, η «Ένωση» έχει δεχτεί μόλις ένα τέρμα, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί τέσσερα, ο Παναθηναϊκός τέσσερα και ο Ολυμπιακός τρία. Αλλά εκεί… μούγγα! Όλα είναι καλά κι ωραία!

Επίσης, έχει ενδιαφέρον και το ότι δεν ακούμε και δεν διαβάζουμε ειδικά άρθρα και… αφιερώματα για τους μη ελίτ διαιτητές, που έρχονται για τα ντέρμπι φέτος. Κι ενώ την περασμένη διετία, υπήρχε ορυμαγδός δημοσιευμάτων, δηλώσεων και αναλύσεων που έφταναν μέχρι την Κυβέρνηση και την UEFA. Το ότι θα άλλαζε βέβαια εντελώς το «τροπάριο», είναι κάτι για το οποίο σας είχα προϊδεάσει από το καλοκαίρι ότι θα συμβεί.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η ιστορία θα συνεχιστεί, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι η ομάδα που και τα δύο προηγούμενα χρόνια, είχε τη μεγαλύτερη σταθερότητα όσον αφορά στον ανταγωνισμό και στον πρωταθλητισμό, πήρε το ένα νταμπλ, έχασε ή μάλλον χάρισε το δεύτερο πρωτάθλημα στο νήμα, οπότε πολύ θα το ήθελαν να «φυτέψουν» το ζιζάνιο της αμφισβήτησης στον κόσμο της και της εσωστρέφειας στον οργανισμό της.

Τα βλέπει και τα καταλαβαίνει αυτά ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας και συσπειρώνεται ακόμα περισσότερο. Και δεν εννοώ τα τρολ των social, αλλά τον πραγματικό και τον πολύ κόσμο της ΑΕΚ, που όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, θα είναι δίπλα στην ομάδα, με μόνιμο sold out στο σπίτι μας και με μαζική και παθιασμένη παρουσία εκτός, όπου φυσικά αυτό επιτρέπεται. Προχωράμε…

Πηγή: enwsi.gr

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

ΠΗΓΗ

You may also like