Αρχική » Σημαντική προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου! – Koubanezos.gr

Σημαντική προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου! – Koubanezos.gr

by admin

Για τα καιρικά φαινόμενα που ακολουθούν ενημέρωσε το ευρύ κοινό ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος πρότεινε και κάποιες λύσεις.

Ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε για το θέμα των ξηρασιών και των ακραίων καιρικών φαινομένων, τα οποία έρχονται… σαν απειλή, κυρίως για τις τοπικές κοινότητες και τη γεωργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γνωστός μετεωρολόγος, ανέφερε πως υπάρχει ανάγκη για άμεση δράση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα αυτό, καθώς όντας οπλισμένος με την πείρα από την πρόγνωση του καιρού, ο Σάκης Αρναούτογλου, τόνισε πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυτά, οδηγούν σε τεράστιες οικονομικές ζημιές για τους αγρότες.

Μεταξύ άλλων, ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε πως θα κινηθεί αποφασιστικά στον τομέα της ανάπτυξης και βελτίωσης συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης για ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και στην επένδυση σε ανθεκτικές υποδομές, όπως φράγματα, συστήματα αποχέτευσης κλπ.

Παράλληλα, ανέφερε πως θα γίνουν εκστρατείες ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού, για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ακραία φαινόμενα και την πρόληψή τους, όπως μίλησε και για τη δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού μηχανισμού αντίδρασης σε καταστροφές, αλλά και την προώθηση ανταλλαγής καλών πρακτικών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

Τέλος, ο Σάκης Αρναούτογλου, υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει και επένδυση στην επιστημονική έρευνα για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, ενώ έκανε και κάλεσμα στους Ευρωπαίους ηγέτες να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

ΠΗΓΗ

You may also like