Αρχική » Αυτός ο παίκτης άφησε υποσχέσεις! – Koubanezos.gr

Αυτός ο παίκτης άφησε υποσχέσεις! – Koubanezos.gr

by admin

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λιόν, όμως ένας παίκτης άφησε θετικές εντυπώσεις στον Μεντιλίμπαρ ενόψει της συνέχειας. Ποιος ήταν αυτός;

Ο Μπάμπης Κωστούλας έκανε ντεμπούτο στην Ευρώπη με τη φανέλα του Ολυμπιακού στα 17 του, έγραψε ιστορία με τα ερυθρόλευκα και πήγε να σκοράρει ένα γκολ που θα μνημονευόταν για χρόνια – Η υπόσχεση στη μητέρα του και η παρουσία του.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Λιόν στη Γαλλία με 2-0 στην πρεμιέρα του στη League Phase του Europa League και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση.

Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν κόντρα στους «Λιονέ», όμως ένα 6λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο τους στοίχισε, με τη γαλλική ομάδα να σκοράρει δύο τέρματα (Τσέρκι και Μπενράχμα) και να παίρνει το τρίποντο στο «Groupama Stadium».

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φύγει με το διπλό, είχε τις ευκαιρίες του στην αναμέτρηση, αλλά δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει σε γκολ, με τον Ρομάν Γιάρεμτσουκ να χάνει τη μεγαλύτερη εξ αυτών στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ λίγα λεπτά μετά τη χαμένη ευκαιρία του Ουκρανού φορ αποφάσισε να προχωρήσει σε μια ιστορικής σημασίας αλλαγή, καθώς έβαλε στη θέση του τον Μπάμπη Κωστούλα, ο οποίος έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Κ19 των ερυθρόλευκων πέρασε στο παιχνίδι στο 60 λεπτό του παιχνιδιού και έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, αφού έπαιξε με τσαμπούκα, κέρδισε πολλές μονομαχίες απέναντι στους αμυντικούς της Λιόν, ενώ πήγε να σκοράρει το γκολ της αγωνιστικής (και όχι μόνο) στο Europa League.

Συγκεκριμένα, ο Κωστούλας έβαλε… δύσκολα στους παίκτες των Γάλλων, ενώ με το σκορ στο 1-0 υπέρ των γηπεδούχων πήγε να σκοράρει ένα ανεπανάληπτο «ψαλιδάκι» στο 70 λεπτό που θα μνημονευόταν για χρόνια.

Η μπάλα στο «ψαλίδι» που επιχείρησε μέσα από την περιοχή της Λιόν πέρασε οριακά πάνω από τα δοκάρια του Πέρι, με το 17χρονο παιδί-θαύμα του Ολυμπιακού να φτάνει πολύ κοντά σε ένα ονειρικό ντεμπούτο.

Ο Κωστούλας που άφησε υποσχέσεις στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο μίλησε μετά το ματς και τόνισε ότι ήταν ονειρική στιγμή για εκείνον, ενώ αποκάλυψε ότι είχε πει στη μητέρα του πριν το παιχνίδι ότι θα προσπαθούσε να βρει δίχτυα με ένα ψαλιδάκι…

Έγραψε ιστορία με τα ερυθρόλευκα

Ο Κωστούλας πέρα από την εμφάνιση του, που ήταν πολύ ενθαρρυντική και έδειξε γιατί θεωρείται ένα «διαμάντι» για τον Ολυμπιακό στη χρυσή γενιά των Πειραιωτών, έγραψε τη δική του ιστορία με τη φανέλα της ομάδας.

Σε ηλικία 17 ετών και 119 ημερών (γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 2007) ο ταλαντούχος επιθετικός έγινε ο τρίτος νεότερος παίκτης που μετέχει σε αγώνα των «ερυθρόλευκων» στα Κύπελλα Ευρώπης. Αλλά και ο νεότερος τα τελευταία 63 χρόνια, μια και οι δύο ποδοσφαιριστές που κατέγραψαν συμμετοχή σε μικρότερη ηλικία από εκείνον, είχαν αγωνιστεί στο ίδιο παιχνίδι: την εντός έδρας ήττα με 3-2 από την Ντιναμό Ζίλινα της πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακίας, στις 22 Νοεμβρίου 1961.

Πρόκειται για τον Μίμη Πλέσσα, ο οποίος εκείνη τη μέρα ήταν 16 ετών και 291 ημερών και τον Κυριάκο Καλκιτανίδη, ο οποίος ήταν 17 ετών και 71 ημερών, μόνο κατά μερικές εβδομάδες μικρότερος απ’ ό,τι ο Κωστούλας σήμερα.

Ο Κωστούλας δεν πρόλαβε να περάσει τους δύο «μπέμπηδες» του παρελθόντος, έκανε όμως το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο σε νεότερη ηλικία από άλλους παίκτες που είχαν καταγράψει συμμετοχή με τον Ολυμπιακό σε επίσημη εγχώρια διοργάνωση προτού κλείσουν τα 17. Ο λόγος για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, τον Νέρι Καστίγιο, τον Ανδρέα Βασιλόγιαννη, τον Χρήστο Λιάτσο, τον Αλέξανδρο Καλογερόπουλο, αλλά και τον Άρη Σοϊλέδη.

Tα περσινά νούμερα του Κωστούλα

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωστούλας την περσινή σεζόν αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για την Κ19 του Ολυμπιακού στη μυθική πορεία της στο Youth League, όπου ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά και στη Super League K19.

Ο νεαρός στράικερ, που είναι μόλις 17 και έπαιζε βασικός στην Κ19 των Πειραιωτών είχε σκοράρει σε 20 παιχνίδια 15 τέρματα και 4 ασίστ, ενώ συνολικά έπαιξε σε «μικρούς» και «μεγάλους» 53 ματς και είχε 23 τέρματα και μοίραζε 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Πηγή: To10.gr

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

ΠΗΓΗ

You may also like