Αρχική » Ένα γκολ σε τρεις αγώνες: Ο αριθμός που δείχνει το πρόβλημα του Ολυμπιακού

Ένα γκολ σε τρεις αγώνες: Ο αριθμός που δείχνει το πρόβλημα του Ολυμπιακού

by admin

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στη Λιόν (2-0) στην πρεμιέρα του στο φετινό Europa League συμπληρώνοντας μια τριάδα αγώνων δίχως νίκη. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» στα παιχνίδια με Παναιτωλικό (0-0), Άρη (2-1) και Λιόν (2-0) πέτυχαν μόλις ένα γκολ κι αυτό όταν ήταν πλέον πολύ αργά στο ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Για να βρούμε τόσο «φτωχή» επίδοση από τους Πειραιώτες, θα πρέπει να γυρίσουμε στα τέλη Δεκεμβρίου και τις αρχές Ιανουαρίου της περασμένης σεζόν, όταν ο Ολυμπιακός είχε πάλι ένα γκολ σε τρία διαδοχικά ματς πρωταθλήματος, με Ατρόμητο εκτός (0-0), Λαμία εκτός (1-0) και ΑΕΚ εντός (1-2).

Είναι προφανές πως μέχρι στιγμής μέσα στη σεζόν το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι πως δεν «παράγει» ποδόσφαιρο στους ρυθμούς που το έκανε την περασμένη σεζόν, με αποκορύφωμα το διάστημα από το οποίο ανέλαβε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μεταμορφώνοντας-τότε-την ομάδα. Οι αιτίες για αυτό που συμβαίνει φέτος… πολλές: από την αποχώρηση παικτών που έφτιαχναν φάσεις, όπως οι Ποντένσε, Φορτούνης, Όρτα και Γιόβετιτς, μέχρι τους τραυματισμούς Μασούρα και Ζέλσον και την ανετοιμότητα του Γουίλιαν.

Ο Βάσκος τεχνικός ευελπιστεί με την επιστροφή των τραυματιών, το φορμάρισμα και την προσαρμογή των νέων παικτών, αλλά και τις ενισχύσεις από την αγορά των ελεύθερων (Ουνάς και πιθανώς ένας ακόμη με φαβορί τον Γιαζίτσι) που όμως δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην League Phase, το πρόβλημα θα λυθεί. Μένει να φανεί… Για την ώρα, πάντως, ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο παραγωγικός, επικίνδυνος και αποτελεσματικός όσο η περσινή εκδοχή του που έφτασε στην κατάκτηση του Conference League και διεκδίκησε μέχρι ενός σημείου (από εκεί που ήταν τελείως εκτός διεκδίκησης) το πρωτάθλημα.

Α

ΠΗΓΗ

You may also like