Αρχική » ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν μεγάλη ανάγκη το αποτέλεσμα σε αυτό το ντέρμπι

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν μεγάλη ανάγκη το αποτέλεσμα σε αυτό το ντέρμπι

by admin

Το ένα από τα δυο πολύ μεγάλα ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League (21:30, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, CosmoteSport 1 HD), λίγη ώρα μετά την πρώτη σέντρα της «μάχης» της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη.

Η ΑΕΚ στην OPAP Arena παίζει το πρώτο φετινό της ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό να επισκέπτεται τη Νέα Φιλαδέλφεια και τον Ντιέγκο Αλόνσο να έχει πάρει μια πρώτη γεύση από τις δυσκολίες μιας εκτός έδρας κρίσιμης αναμέτρησης, από το ματς της Τούμπας.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν μετά το βαθμό που εξασφάλισαν κόντρα στον «δικέφαλο του βορρά», σε ένα παιχνίδι στο οποίο άρχισε να φαίνεται κάπως μια ισορροπία στην τακτική και την απόδοση του «τριφυλλιού», επέστρεψαν στις νίκες χάρη στον Τζούρισιτς, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Σε αντίθεση με την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, η ΑΕΚ, όσο κι αν βασίστηκε στην ατομική ποιότητα των παικτών της για τις ευκαιρίες και την αναζήτηση του γκολ, έμεινε στο 0-0 κόντρα στην Athens Kallithea στο γήπεδο της Λεωφόρου. Η «Ένωση» περιμένει πώς και πώς τη μέρα που ο Αντονί Μαρσιάλ θα είναι έτοιμος να μπει στα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα για να συνεισφέρει με τα γκολ και την ποιότητά του, που είναι προφανές και πέραν πάσας αμφισβήτησης πως μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα του στα πιο θετικά μονοπάτια…

Μέχρι να γίνει αυτό, θα εμφανιστεί γι’ ακόμα ένα ματς στην κορυφή της επίθεσης ο Φραντζί Πιερό, με τους Ελίασον και Κοϊτά στις πλευρές. Στις υπόλοιπες θέσεις υπάρχουν διλήμματα στα σχέδια του Αργεντινού κόουτς των «κιτρινόμαυρων», κυρίως σε ό,τι αφορά τη μεσαία γραμμή. Οι Λιούμπισιτς, Πινέδα, Σιμάνσκι και Γιόνσον διεκδικούν θέση, ενώ, ο Λαμέλα δείχνει πως θα είναι σε ελεύθερο ρόλο. Στα μετόπισθεν οι Ρότα, Βίντα και Κάλενς είναι σίγουροι, με τον Πήλιο αριστερά να έχει περισσότερες πιθανότητες έναντι του Χατζισαφί. Ασφαλώς, ο Στρακόσια θα είναι στα γκολπόστ.

Ο Παναθηναϊκός από άποψη τακτικής και φιλοσοφίας προφανώς θα θέλει να εμφανίσει την ίδια σοβαρότητα στην κρισιμότητα του παιχνιδιού, όπως το έκανε και στην Τούμπα. Και ο Ουρουγουανός τεχνικός του «τριφυλλιού» στον σχεδιασμό της 11άδας έχει ξεκάθαρα στο μυαλό του τα πρόσωπα. Ο Ντραγκόφσκι θα είναι κάτω απ’ τα δοκάρια, με τους Μπάλντοκ – που είναι ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα – δεξιά, τους Ίνγκασον και Γέντβαϊ στα στόπερ και τον Μλαντένοβιτς αριστερά.

Ο Αράο είναι ο σίγουρος στα χαφ, πιθανότατα μαζί με τον Μαξίμοβιτς που έχει κερδίσει έδαφος, ο Ουναΐ μπροστά τους και η τριπλέτα Πελίστρι-Τετέ-Ιωαννίδη στην επίθεση…

Α

ΠΗΓΗ

You may also like