Αρχική » ΑΕΚ: Γρίφος τρεις θέσεις για την 11άδα με Παναθηναϊκό

ΑΕΚ: Γρίφος τρεις θέσεις για την 11άδα με Παναθηναϊκό

by admin

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της ΑΕΚ για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό (21:30) στην OPAP Arena, όπου η νίκη συνιστά επιτακτική ανάγκη. Ο Ματίας Αλμέιδα φαίνεται πως αντιμετωπίζει 2-3 διλήμματα σχετικά με το βασικό σχήμα.

Κατ’ αρχάς, στους «σίγουρους» πρέπει να θεωρήσουμε τους Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πινέδα, Κοϊτά, Ελίασον και Πιερό. Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα ερωτηματικά. Ο Χατζισαφί είναι πιθανό να προτιμηθεί για τη θέση του αριστερού μπακ από τον Πήλιο λόγω εμπειρίας. Στον άξονα είναι πιθανό να δούμε το δίδυμο Σιμάνσκι-Γιόνσον, που εμπιστεύεται συχνά σε ντέρμπι ο Αργεντινός προπονητής. Σε αυτό το σενάριο ο Πινέδα θα πάει πιθανότατα πίσω από τον φορ. Αν παίξει μόνο με έναν αμυντικό χαφ ο Αλμέιδα (είτε Σιμάνσκι είτε Γιόνσον), τότε ο Πινέδα θα πάει στο πλευρό του και θα είναι ανοιχτή η θέση πίσω από τον φορ.

Εκεί οι υποψήφιοι είναι πολλοί, από τη στιγμή που αποθεραπεύτηκε και ο Λαμέλα, ενώ επιστρέφει ο Λιούμπισιτς. Ο Αργεντινός ίσως δεν είναι έτοιμος να παίξει από την αρχή και να προτιμηθεί ως αλλαγή. Ο Λιούμπισιτς μπορεί να προσφέρει περισσότερα τρεξίματα, ενώ υπάρχουν και οι επιλογές των Μάνταλου, Περέιρα και Τσούμπερ, που δείχνουν λίγο πίσω σε πιθανότητες (ειδικά αν ο Αυστριακός λογίζεται ως εναλλακτική για φορ, ελλείψει Γκαρσία και με τον Μαρσιάλ όχι ακόμη στο 100%).

Α

ΠΗΓΗ

You may also like